– Kjekt å ha bedriftsmarkedet tilbake!

+
Sonja Marie Hargaut er husmor, medeier og daglig leder for villaen i rosehagen.

Villa Rosehagen på Jørpeland var så fornøyd med sommerbesøket at de åpnet ekstra Skafferi nedi gata.

SMAKmagasinet besøkte vakre Villa Rosehagen på Jørpeland i april 2021. Nå har vi tatt en sommerprat med eier for å sjekke status.

Hvordan har sommeren vært så langt?
– Sommeren har veldig bra. Veldig kjekt å ha bedriftsmarkedet tilbake, melder Villa Rosehagen til SMAKmagasinet.
– Når det gjelder «vanlige» gjester, så merker vi at det er litt færre nordmenn i år enn i fjor. Det er tydelig at nordboerne har begynt å reise igjen. Mange har nok dratt til Syden, rapporterer Sonja Marie Hargaut over telefonen; direkte inne fra Jørpeland. Sonja er husmor, medeier og daglig leder for villaen i rosehagen.
– Ikke desto mindre er det travelt. Vi har kanskje enda flere turister nå enn før; i hvert fall på kveldstid. Mange europeere. Særlig nederlendere og dansker. Kjempehyggelig. Ting er tilbake til det gamle, bare litt bedre.

Har dere hatt tilstrekkelig bemanning?
– Det er tøft på bemanningsfronten. For oss som for alle andre i bransjen. Men vi skal ikke klage. Vi har vært heldige, og har fått tak i gode folk likevel. Så det fungerer ganske bra her. Gjestene er i hvert fall fornøyde. Og skulle det knipe, så er jo begge vi som driver stedet, kokker. Vi hopper inn der det trengs; «poteter» som vi må være som eiere.

Nyheter av året?
– Vi har åpnet nytt. Skafferiet butikk & isbar. Rett nedi gata, i lokalene til Marcelius Pedersens gamle slakterforretning. Her byr vi på is, kaffe og kaker. Lunsj kan du også få, laget på skikkelige, lokale råvarer, fortsetter Sonja Hargaut.
– Tanken er å gjenskape følelsen av den gamle landhandelen. Så du får kjøpt med deg både lokalmat, gaveartikler, og et og annet godteri.

Og høsten?
– Høsten ser bra ut, den også. Selv om vi er spent på vinteren. Vi har nå godt med bookinger, så det kommer til å gå rundt. Dessuten bruker vi lavsesong til nyttige ting. Forrige vinter ble vi miljøsertifisert!

Så alt i alt?
– Alt i alt går veldig bra. Jeg tror hele bransjen opplever gode tider. Bortsett fra bemanningsproblemer, da.
– Vi er nok litt slitne etter pandemien. Så vi orker ikke å jakte etter kunder på samme måte som før. Heldigvis har vi nok kunder til å leve av. Og den nye butikken – Skafferiet – har virkelig slått an. Dessuten er vi nøysomme, så vi klarer oss med det vi tjener nå.
– Fokuset er å slå skikkelig rot. Jeg tror på å bidra til stedet der man driver forretning. Det er viktig å bli en del av lokalsamfunnet; ikke bare en leverandør av mat og drikke. Bidra til plassen man er og jobber. Derfor skal vi på Villa Rosehagen bidra til Jørpelands historie, på vår egen måte. Slik skapes også bunnsolide gjesterelasjoner, som jo er en ekstra bonus, avslutter Sonja Marie Hargaut.

ANNONSE