Nordmenn er positive til å spise tang og tare

Det er ikke spesielt vanlig å finne tang og tare på norske middagsbord. Likevel viser en ny undersøkelse at nordmenn er positive til å inkludere disse matvarene i kostholdet.

Nordmenn blir mer og mer opptatt av å spise bærekraftig og miljøvennlig. Dette kan blant annet gjøres ved å kutte ned på kjøttforbruket, men det kan også gjøres ved å inkludere nye og miljøvennlige matvarer på menyen. Tang og tare er slike matvareprodukter.

Positive til tang og tare

I undersøkelsen gjennomført av Nofima, svarte 52 prosent at de er villige til å spise tang og tare. Selv om 1 av 3 var litt skeptiske til hvordan det kommer til å smake, mente de aller fleste at det er både sunt og trygt å spise.

De som er mest positive til å spise tang og tare er de som også er opptatt av miljø, helse og sunnhet. Nordmenn som har blitt introdusert for tang- og tareprodukter gjennom sushi har også fått et positivt inntrykk av disse matvarene. Likevel er nok interessen størst blant asiater som allerede har lange tradisjoner for å spise tang og tare. Men siden Norge er et land som allerede spiser og produserer mye sjømat, er det nærliggende å også vende blikket mot tang og tare.

Hvorfor tang og tare?

Det er mange positive aspekter ved å inkludere tang og tare i kostholdet. Det har et lavt kaloriinnhold, men samtidig et høyt innhold av proteiner. I tillegg er det rikt på antioksidanter, og inneholder mye vitaminer og mineraler.

Men ikke bare er tang og tare sunt for mennesker – det er også godt for kloden. Det produserer nemlig oksygen samtidig som det bidrar til å fange opp CO2, og har derfor en nøytral påvirkning på miljøet. I tillegg vokser det raskt, og har dermed svært høy kapasitet til å fange opp karbon.

ANNONSE