NKL etablerer Mini CHEFS
Målet er å skape et matgledetilbud til barn og unge i alderen 10-15 år, med fokus på gode matopplevelser sammen med profesjonelle kokker i Norske Kokkers Landsforening.
Målet med dette tiltaket er å
- la målgruppen oppleve matglede
- inspirere barn og ungdom i alderen 10-15 til å spise riktig mat, samt å kunne lage et næringsriktig måltid med gode norske råvarer.
- kunne lage en god frokost, en riktig lunsj / matpakke, mat i farta, hverdagsmat, helg- og høytidsmat.
- bli kjent med den norske tradisjonsmaten, Det Norske kjøkken og norske råvarer
- få lyst til å bli kokk og søke restaurant- og matfag VG1
NKL MINI CHEFS starter fire piloter i april 2021:
- NKL Sogn & Fjordane
- NKL Haugalandet
- NKL Rogaland
- NKL Østfold
Hovedgruppen er barn/ungdom i alderen 10–15 år, og det skal fokuseres spesielt på ungdomskolelever i 8, 9 og 10. trinn – spesielt de som skal søke til videregående skole i 10. trinn.
Mål og ambisjoner
- Å inspirere barn og ungdom til å spise riktig mat, samt å kunne lage et næringsrikt måltid med gode norske råvarer.
- Måltidene skal tilfredsstille krav til ernæring, næringsinnhold og et sunt sammensatt kosthold.
- MINI CHEFS skal kunne lage en god frokost, en riktig lunsj / matpakke, mat i farta, hverdagsmat, helg- og høytidsmat.
- MINI CHEFS skal bli kjent med den norske tradisjonsmaten, Det Norske kjøkken og norske råvarer
- MINI Chefs skal også ha kunnskap om og utøve god forståelse for kjøkkenhygiene, så vel som personlig hygiene
Gjennomføring
NKL foreningene skal samarbeid med en VGS som har RM / Kokkefag. Det er bl.a. lagt opp til at alle MINI Chefs kan lage seg sin egen oppskriftsbok (fysisk og digitalt). Det er også et mål at deltakerne skal besøke TINE MatCup og NorgesCup for å bli motivert til å søke restaurant- og matfag VG1.