Dårlig samvittighet over kjøttforbruket ditt? Prøv kjøttplaster!

Lei av den samme, evinnelige salaten til lunsj? Har du egentlig lyst på bacon isteden? Da kan kjøttplaster være tingen for deg.

Det er det irske matvareselskapet Strong Roots, med sin helt og holdent plantebaserte matfilosofi, som har utviklet det nye produktet.

I likhet med et nikotinplaster skal kjøttplasteret festes på armen. Men her slutter også likheten. Kjøttplasteret inneholder nemlig en «duft av bacon», som veller ut når du klør på plasteret. Tanken er så at baconduften skal pirre luktesansen din mens du spiser din salat, og dermed tilfredsstille din kjøtthunger; uten at du faktisk spiser kjøtt.

Oxford

Det vitenskapelige grunnlaget for plaster-idéen kommer fra universitetet i Oxford; nærmere bestemt fra – for SMAKmagasinets lesere ikke ukjente – professor og gastrofysiker Charles Spence.

Ifølge professor Spence er lukte- og smakssansene så sammenvevet at når du lukter stekt bacon, så vil du kunne lure den kjøttsultne delen av hjernen til å tro at du spiser kjøtt, selv om du egentlig spiser grønnsaker. Slik vil du kunne – helt kjøttløst – få tilfredsstilt din kjøtthunger.

Tiden vil vise om produktet blir en suksess. Foreløpig er det kun å få kjøpt i Irland …

ANNONSE