VM-bronse til de norske kokkelandslagene

+
Det Norske kokkelandslaget. Foto: Sebastian Ludvigsen

Det var duket for en svært spennende premieutdeling for Norges senior- og juniorkokkelandslag under VM i Luxembourg. Det var på forhånd kjent at begge lagene hadde fått gull (som tilsvarer 90–100 poeng) i grenen for både varmmat og kaldmat.

Kokkelandslagene leverte imponerende prestasjoner i løpet av VM (Culinary World Cup), som er en av de aller gjeveste konkurransene for kokkelandslag. Mesterskapet blir arrangert hvert fjerde år i Luxembourg. 

29. november var det premieutdeling. Blant seniorene gikk førsteplassen til Sverige, og blant juniorene var det Østerrike som gikk av med sammenlagtseieren. 

To gull ga bronse

Begge lagene fikk altså gull i de to konkurrensegrenene, og endte opp med bronse som resultat sammenlagt. Hvordan går det til?

Alle lag starter med 100 poeng i konkurransen for henholdsvis varmmat og kaldmat, og fra dette utgangspunktet kan dommerne trekke poeng etter bestemte kriterier. Den poengsummen laget står igjen med etter hver konurranse, avgjør hvilken medalje laget eventuelt får. 90–100 poeng gir gull, 80–89,99 gir sølv og 70–79,99 gir bronse. 

Det er den sammenlagte poengsummen som avgjør hvilken plassering laget ender opp med. I teorien kan et sterkt gull og et sterkt sølv gi førsteplass sammenlagt, og havne foran et lag med to svake gull. Den nøyaktige poengsummen som lagene får i hver konkurranse, forbli ukjent frem til premieutdelingen, og det er derfor knyttet stor spenning til hvilken plassering medaljene resulterer i.

Disse kom på pallen

Senior

1) Sverige

2) Singapore

3) Norge

Alle de tre lagene hadde på forhånd fått to gull. 

Junior

1) Østerrike

2) Sveits

3) Norge

Fra seniorlagets kaldmat-buffet. Foto: Cecilie Dahl Rian

Runa Kvendseth og resten av juniorkokkelandslaget i aksjon under varmmat-konkurransen. Foto: Cecilie Dahl Rian

ANNONSE