Norgesmester i sunn fastfood 2018

+
Årets finalister i NM i sunn fastfood. Fra venstre: CEO og partner i Pink Fish, Ronny Gjøse, daglig leder ved Patricias Gatekjøkken, Anne-Lise Elizabeth Sørensen og daglig leder ved Myrlandsvingen bensinstasjon, Anne Berit Bratsberg.

Patricias gatekjøkken i Bardu stakk av med seieren for andre gang da årets NM i sunn fastfood ble kåret på messen Foodscape 11. oktober.

– Det spises stadig flere måltider i farta, og convenience-markedet er en viktig arena i folkehelsearbeidet. Derfor arrangerer Opplysningskontoret for frukt og grønt i år denne konkurransen for femte gang, sa prosjektleder Toril Gulbrandsen under kåringen.

Juryens vektlegging

Juryen har i sin vurdering av årets finalister lagt vekt på at måltidet eller retten som vinner skal kunne bidra til at forbruker får i seg minst én porsjon av de anbefalte 5 om dagen. I tillegg er konsept og salg viktige faktorer. Med bakgrunn i intensjonsavtalen mellom myndighetene og matbransjen ble det i årets konkurranse oppfordret til å sette fokus på alle matvarene vi skal spise mer av; frukt, bær og grønnsaker, grove kornprodukter, fisk og sjømat.

Må ikke være for fancy

– Vi fikk inn mange gode og varierte bidrag fra hele landet, og det er gledelig å se at mange fulgte oppfordringen om å bruke fisk og grove kornprodukter i tillegg. Det viktigste er likevel å møte forbrukerne der de er. Det må ikke bli for fancy eller vanskelig å spise sunt, og det har årets deltakere skjønt, sier juryleder og ernæringsfaglig rådgiver i OFG, Cathrine Øverås Frisvold.

Norgesmester for andre gang

Patricias gatekjøkken stakk av med seieren også i 2016, men daglig leder Anne-Lise fortsetter å imponere både kunder og jury.

– Daglig leder Anne-Lise er en ildsjel og en dyktig ambassadør i bransjen. Driften preges av en helhetlig tankegang rundt sunnhet i meny og utvalg, og stor valgfrihet for den enkelte kunde. Men det viktigste er at maten skal smake godt, og det gjør den hos Patricias gatekjøkken, sa divisjonsdirektør i helsedirektoratet, Linda Granlund, som delte ut prisen.

Fiskeburger med tare ble en vinner

Denne gangen vinner Patricias for sin fiskeburger med tare som selges med ulike kombinasjoner av grønnsaker og tilbehør. God markedsføring og eksponering har sammen med pris og god smak gjort fiskeburgeren til et populært valg for kundene som er innom dette lille gatekjøkkenet i Bardu.

Salat og laks på pallen

Myrlandsvingen bensinstasjon tok 2. plass i årets konkurranse med «Myrlandsvingen-salaten». Stasjonen har en fargerik og fristende salatdisk der salaten lages på bestilling og kunden selv velger innholdet. Pink Fish Grensen tok 3. plass med sitt nye og spennende konsept der burgere og annen fastfood tilberedes med laks som basis.

Om NM i sunn fastfood

Årets finalister:

  • Pink Fish Grensen, Oslo
  • Myrlandsvingen bensinstasjon, Stathelle
  • Patricias gatekjøkken, Bardu

Konkurranseperioden gikk fra 18. juni til 20. august, og i etterkant sendte deltakerne inn en evaluering av kampanjeperioden. Deretter dro juryen rundt og smakte på rettene hos deltakere som utpekte seg.

I årets jury hadde OFGs Cathrine Øverås Frisvold med seg rådgiver i horecabransjen, Jörg Otto Stehl og kokk Mona Halvorsen. Kåringen fant sted på Foodscape på Lillestrøm varemesse der bærekraftig matservering sto i fokus.

ANNONSE