Dette er nordmenns kakefavoritter

En undersøkelse viser at nordmenns soleklare kakefavoritt på nasjonaldagen er Pavlova. 24 prosent foretrekker den delikate kaken med kremfyll og bunn av marengs.

Det er ikke bare 17. mai som gir anledning til å bake kaker på denne tiden av året. Konfirmasjon, dåp, bryllup og skoleavslutninger bærer også med seg en forventing om kakebord. Uansett anledning, her får du tips til hvilke kaker som bør få plass på festbordet.

Instagram-vennlig favoritt

Pavlova, som er oppkalt etter den russiske danseren Anna Pavlova, er spesielt populær blant kvinner og blant dem som er i aldersgruppen 18–29 år. Pavlovakakens popularitet har en sammenheng med at den er så Instagram-vennlig, tror Ida Berg Hauge, direktør i Melk.no.

–  Det sikkert flere årsaker til at Pavlova har blitt så populær blant de yngste. Den smaker selvsagt godt, og så ser den jo vakker ut på bilder i tillegg, sier Hauge. 

Tradisjonell andreplass

På andreplass kommer den mer tradisjonelle bløtkaken, som 15 prosent oppgir som sin favoritt. De to kakene i toppen har hver sin fanskare; mens de unge sverger til Pavlova, er bløtkaken favoritt kun blant dem over 50 år.

Fem favoritter på 17. mai

  1. Pavlova (24 prosent)
  2. Bløtkake (15 prosent)
  3. Ostekake/iskake (8 prosent)
  4. Kransekake (7 prosent)
  5. Sjokoladekake (6 prosent)

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for meieriprodukter (Melk.no)

Kakene som må stå på bordet

– Å fikse de flotte festkakene trenger ikke være så vanskelig. Her er festkakene som må stå på bordet, forteller Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn (brodogkorn.no

1. Bløtkake

Tradisjonelt sett består bløtkaken av luftig sukkerbrød fylt med smakfulle kremer og dekket med pisket krem og fristende, norske bær. Bruk røde og blå bær så er den enkel å pynte til 17. mai.

2. Marsipankake

Alltid en klassiker i konfirmasjoner og bryllup. Trukket med marsipanlokk og fylt med pasjonfruktmousse har du den perfekte kaken til vår- og sommerfesten.

3. Verdens beste/Kvæfjordkake

Kombinasjonen sukkerbrød og marengs med mandelflak som fylles med søt vaniljekrem gjør kaken både krønsji, myk og seig på samme tid.

4. Rullekake

Veldig enkelt å lage, og slår alltid an hos både store og små. Smaken kan varieres etter hvilket syltetøy man fyller den med. Prøv også med krem inni kaken for en ekstra saftig og rund smak – eller sjokoladefyll.

5. Bærterte

Fylt med et tykt lag vaniljekrem og friske bær blir bærtterten et fargerikt og friskt innslag på kakebordet.

6. Ostekake

Pyntet med sjokoladelokk blir det en nydelig festkake. Crispy bunn, silkemyk krem, sjokolade og bringebær er en uslåelig kombinasjon.

7. Sjokoladekaker

Uimotståelige både til bursdag, bryllup og fest. Ved å variere form og pynt kan den tilpasses både små og store kakespisere.

8. Pavlova

Er nok blitt den mest populære kaken på norske kakebord de siste årene. En luftig og søt dessertkake av marengs pyntet med vaniljekrem og bær.

9. Kransekake

Pyntet med melisglasur, hvite maiblomster og norske flagg, blir det kakebordets midtpunkt på 17. mai og i konfirmasjon. 

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE