Har du jernmangel? Spis gresshopper!

Rødt kjøtt – gjerne i form av en biff – har vært ansett som en av de beste kildene til jern. Nå slår imidlertid en undersøkelse gjennomført av American Chemical Society fast at enkelte insekter kan være en vel så god kilde til jern – og andre næringsstoffer.

Undersøkelsen viser også at kroppen tar opp ulike næringsstoffer bedre fra insekter enn fra kjøtt. Det er da også en av grunnene til at FN har engasjert seg i arbeidet med å gjøre proteiner fra insekter mer tilgjengelig. I dag regner man med at over 2 millioner mennesker har innsekter som et fast innsalg i kostholdet.

Entomophagy og bærekraft

I en verden hvor proteiner etterspørres i stadig større grad, er det en utfordring å finne nok proteiner til å dekke behovet. Insekter har derfor et stort potensiale som proteinkilde, og mange mennesker benytter allerede insekter som et viktig innslag i sitt kosthold. Dette er så viktig at FN har satt fokus på Entomophagy (det å spise insekter) som en levedyktig kilde til mat. Ved bruk av insekter i kostholdet ditt, oppnår du høyere nivåer av protein, sink, kalsium og jern. Bl.a. inneholder ett hundre gram gresshopper opp til 25 gram protein og 6 gram fett. Til sammenligning inneholder en mørbrad-biff på 100 gram 29 gram protein og 21 gram fett. Ved siden av at insekter inneholder lite fett, er de også rike på vitaminer.

ANNONSE