Hvor motiverte er vi for å spise insekter?

I Tromsø ble det nylig arrangert en fagkonferanse med temaet mat og marked. Blant annet diskuterte forskerne hvor motivert forbrukere er til å begynne å spise alternative proteinkilder, inkludert insekter.

Konferansen heter NOFOMARC, og er et samarbeid mellom Nofima, UiT – Norges arktiske universitet, Universitetet i Stavanger og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Nye forskningsideer

– Formålet er å dele aktuell forskning og utvikle interessante nye forskningsideer gjennom samspillet mellom deltakerne, sier forskningssjef Pirjo Honkanen ved Nofima.

Ved å belyse de mange sidene av forskning på matmarkeder og forbruk, er hensikten at deltakernes perspektiver skal bli utvidet.

Viktig forum for mat og matmarkeder

Konferansen er et av Norges viktigste forum for forskning på mat og matmarkeder, og retter seg mot vitenskapsfolk, forskere og praktikere både nasjonalt og internasjonalt.

Det var tredje gang konferansen ble arrangert. Årets hovedinnleder var Wim Verbeke fra Universitetet i Ghent, Belgia. Det var han som la frem forskningsnytt om insekter som proteinkilde for mennesker. 

ANNONSE