Stavanger vinfest: – Ubehagelig bra Lunch

– Jeg føler nesten at det går ubehagelig bra, ler Sigurdur Runar Ragnarsson og titter bort på yrkeskollega Marius Dragsten Kjelsrud. SMAKmagasinet er på Stavanger vinfest og The Lunch – arrangementet der 13 kokker fra 13 av oljebyens beste spisesteder serverer 13 retter til et utsolgt Spiseriet.

På en aldeles strålende stavangertorsdag vandrer SMAKmagasinets reporterteam langs Vågen på vei til Spiseriet restaurant i Stavanger konserthus. Duften av nygrillet kjøtt siger mot oss fra en godt voksen grill plassert rett foran inngangsdøren. 
– Vi har aldri hatt så stor pågang til vinfesten som i år, forteller Sigurdur Runar Ragnarsson – best kjent som Siggi – til SMAKmagasinet. – Vintoget, som gikk gjennom byen i går, ble utsolgt på under tre døgn. Billettene til dagens The Lunch forsvant nesten like fort. 

Lyden av 150 hyggende gjester demper seg i det vi stiger inn. Ikke på grunn av SMAKmagasinet, men fordi det er tid for presentasjon av neste flight vin. Presentatørene er ingen ringere enn vinprodusentene selv.
– Hver flight har vin fra tre-fire produsenter, som alle har ett minutt på seg til å snakke opp produktene sine, forklarer Spiseriets daglige leder Marius Dragsten Kjelsrud.  

13 restauranter

Kokker og kjøkkensjefer fra Sirkus Renaa, Matmagasinet, A. Idsøe grill & berkel, Seid grill- & cocktailbar, Lai, Bevaremegvel, Gaffel & Karaffel, Brasserie Pigalle, ilo Café & Restaurant, Fish & Cow og Fisketorget jobber sammen med Spiseriets eget mannskap for å skape denne helt spesielle lunsjopplevelsen for de 150 heldige som fikk sikret seg billett. Alle spisestedene er for øvrig også medeiere i aksjeselskapet Stavanger Vinfest. 
– I tillegg pleier vi å invitere inn én eller to gjesterestauranter. I år er det Skagen fiskerestaurant som besøker oss. 

– Siden vinfesten blir stadig mer populær, så skal dere vel vokse dere større?
– Nei, egentlig ikke, mener Siggi. – Poenget med vinfesten er ikke å bli størst. Poenget er å skape de beste opplevelsene for gjestene våre, og samtidig øke oppmerksomheten rundt det fantastiske restaurantmiljøet vi har her i Stavanger. Ta The Lunch her i dag som eksempel: Vi kunne tatt imot flere gjester. Vi har jo plass til det. Men da ville den spesielle atmosfæren forsvunnet. Derfor selger vi kun 150 billetter, uansett.

Fire timer

The Lunch varer i fire timer, fra klokken 13 til 17. Menyen er en kulinarisk reise fra sjøkreps til hamachi til blekksprut til villsvin, for å nevne noen få stoppesteder. 
– Vi skal alltid ha et visst antall oster, fiskeretter, kjøttretter, vegetarretter og desserter. Hvilke restauranter som får hvilke menytemaer trekkes opp av en hatt, bokstavelig talt.

Tilbake til normalen

Umiddelbart etter The Lunch rigges Spiseriet om til ordinær middagsservering – som for øvrig også er fullbooket ut kvelden. 
– Og på fredag er det The Suprise Dinner, der gjestene som har sikret seg billett ikke aner hvor de skal spise kveldsmåltidet, før én time før. Så snart skal jeg sende ut 700 tekstmeldinger, smiler Siggi. 

Stavanger vinfest er 25 år

Årets Stavanger vinfest er jubilant. Dette er nemlig 25. gangen arrangementet gleder rogalendinger og tilreisende gjester. 
– Og i år ble absolutt alle billetter utsolgt. Utrolig hyggelig, og inspirerende for oss arrangører, avslutter Siggi.

ANNONSE