Populært servitørkurs på UMAMI Arena

På UMAMI Arena forrige uke ble det avholdt flere kurs, inkludert «Servitør på sitt beste» i regi av KIT-akademiet og ASKO Servering. Her fikk man en rask innføring i effektive tips og teknikker fra en av Norges beste servitører, Mathias Thoresen.

Det er ingen tvil om at kurset var ettertraktet. Salen fylte seg raskt opp, og til tross for at det kun var 60 sitteplasser, var det godt over 100 deltagere på kurset. Folk satte seg gladelig på gulvet og stod langs veggene for å få med seg kurset til Mathias Thoresen.
– Det er kjempegøy med så godt oppmøte, konkluderte en fornøyd Stine Ødegaard, kurs- og markedskoordinator ved KIT-akademiet, etter kursets slutt.

– Alt skal gjøres med profesjonell stolthet

Mathias Thoresen har lang erfaring i serveringsbransjen. Han er per dags dato restaurantsjef ved Oslo Militære Samfund, i tillegg til å være blant annet vinkelner, forfatter og faglært servitør. Han har to NM-gull i servitør, gull og sølv i nordisk mesterskap og to stk. Medal of Excellence.

Mathias åpnet kurset med å si at det å være servitør ikke bare er en jobb, men en livsstil.
– Faget er en kunst. Du bør ha det gøy på jobb, hvis ikke er ikke dette yrket noe for deg. Alt du gjør, skal gjøres med en profesjonell stolthet. Du skal alltid være på ditt høyeste nivå, sa han. – Som servitør må man blant annet være analyserende, utadvendt og samarbeidsvillig. Man må kunne tilpasse seg de ulike gjestene, og fremstå slik de ønsker at man skal være. Man skal spille et skuespill, rett og slett. I tillegg må man ha evne til å memorere, ha overblikk og kontroll, og ha en god holdning og eleganse i alt man gjør.

En av de viktigste oppgavene til servitøren er mersalg. Dette starter fra første sekund, hvor man spør om gjesten vil ha vann eller mineralvann, og varer helt til gjesten forlater restauranten.
– Mersalg er noe man bør ha i hodet hele tiden, understreket Mathias.

Videre gikk Mathias gjennom de fire ulike serveringsteknikkene: amerikansk, russisk, engelsk og fransk. Han avsluttet kurset med å gå gjennom dekantering, åpning av vin og musserende, sabling, hvordan man holder serveringsbrettet, gripebestikk og fat, og bære- og ryddeteknikker. 

Meld deg på kurs på KIT-akademiet!

Kurset Mathias Thoresen holdt på UMAMI Arena, var en teaser for kurset han skal holde på KIT-akademiet 10. april. For de som ikke fikk med seg kurset hans på UMAMI Arena, eller for de som ønsker et mer inngående kurs, kan man melde seg på kurset på KIT-akademiet.

KIT-akademiet holder også en rekke andre spennende og nyttige kurs. Sjekk gjerne ut deres kurskalender eller kursoversikt!

ANNONSE