NM Community Catering på UMAMI Arena 18. mars

Seks lag med totalt 12 kokker er klare for NM COMMUNITY CATERING på UMAMI Arena den 18. mars. Lagene representerer et tydelig tverrsnitt av begrepet Community Caterings fire hovedområder i daglig drift: Personalrestaurant, kantine, institusjon og catering.
Community Catering kjennetegnes av store volumer og et høyt antall daglige gjester i et segment med intensitet og sterkt søkelys på bærekraftige måltider og variasjon. På konkurransedagen skal alle lagene lage en lunsj til personalrestauranten, som skal bestå av tre hovedelementer med et tydelig fokus på bruk av mindre tradisjonelt protein:
- Møtebevertning – to varianter av moderne, ernæringsmessig «feel-good» møtebevertning
- BOWL – 80 % grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk)
- Hovedkomponent – 80% grønt/metningsgarnityr og 20% protein (kjøtt eller fisk)
Bowl og hovedkomponent må til sammen veie minst 500 gram per porsjon, og skal få plass på et kantinebrett. Kostnadskalkylen for menyen skal ikke overstige 72 kroner.
Svensk juryleder
Jurylederen for årets NM Community Catering, Krister Dahl, er en markant og kjent bransjeprofil fra Sverige, med mange års konkurranseerfaring, internasjonale juryoppdrag, og er en høyt respektert dommer. Krister Dahl er sertifisert dommer på høyeste nivå i WACS (World Association of Chefs Societies).
Konferansier for konkurransen er NKL-president Kyrre Dybdal.
Finalelagene
- Compass-Group Kanalpiren og Compass-Group Verven 4, Stavanger
Kim Iamram og Torbjørn Gundersen
- ISS Facility Services – ISS Mills og ISS OSL, Oslo
Mathieu Soulergues og Darius Griscenka
- Quality Hotel Maritim, Haugesund
Zoran Karan og Kristoffer Gravdal
- Sykehuskokkene, Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø
Joakim Friis og Håkon Holmlund
- Speiderne, Flamingo Café i Stavanger og Finlands ambassade i Oslo
Katarina Myhre Jensen og Silje Isberg Hansen
Program
Servering av møtebevertning starter når messen åpner. Servering av lunsj: Kjøkken 1 starter kl. 11.30, deretter med 5 minutters intervaller. Siste tallerken fra hvert kjøkken må være servert innen 30 minutter.
Premieutdelingen finner sted klokken 15.00.