Fagmesse i Skei: ASKO VEST samler bransjen til lokalmat og nettverksbygging

Når ASKO VEST inviterer til fagmesse 1. april på Thon Hotel Jølster i Skei, er det ikke bare for å vise frem nye produkter. Det er for å samle bransjen. Med lokalmat på menyen, leverandører i toppklasse og fagfolk fra hele regionen, er dette blitt en viktig møteplass for alle som jobber med mat og gjestfrihet.
I morgen 1. april går den årlige serveringsmessa til ASKO VEST av stabelen på Thon Hotel Jølster i Skei. Arrangementet har etablert seg som en viktig møteplass for bransjeaktører i hele det tidligere Sogn og Fjordane – og enda litt til. Her møtes kunder og leverandører til en dag fylt med smaksopplevelser, faglig påfyll og verdifulle samtaler på tvers av roller og geografi.
50 leverandører – og kunder fra hele Vestlandet
Markedssjef Servering i ASKO VEST, Nina Halbjørhus, forteller at det er rundt 50 leverandører som stiller med produkter innen mat, drikke og non-food. Kundene kommer fra hele Vestland fylke – fra Florø i vest til Stryn i nord.
– Vi har til og med kunder som tar turen fra Bergen, som Daniel Rullekebab, som mener at messen er så trivelig at den bare må besøkes, sier Halbjørhus.
Årvisst arrangement – favoritt blant leverandørene
ASKO VEST har arrangert fagmesse i flere år, og etter å ha testet ut ulike lokasjoner, har Skei blitt det foretrukne stedet.
– Vi treffer flest av våre kunder her. Og dette er nok en av favorittmessene til mange av leverandørene også. Publikum her oppe er dedikerte – de kommer ikke bare for å hilse, men for å jobbe, sier Halbjørhus.
Lokalmat i sentrum – med smaksmeny og konsulenter
I år setter ASKO VEST ekstra fokus på lokalmat. To av teamets matfaglige konsulenter skal sette sammen en egen smaksmeny, servert i to bordsetninger med plass til 12–15 gjester per runde.
– Det blir førstemann til mølla. Og det er mye spennende råvarer fra lokale produsenter på menyen, lover Halbjørhus.
Mer enn en messe – det handler om å bygge bransjen
Med store avstander mellom kundene i regionen, blir ASKO VEST sin fagmesse et effektivt samlingspunkt for bransjeaktører som ellers sjelden møtes.
– For leverandørene er det umulig å rekke rundt til alle – særlig for dem som kun har én eller to salgsrepresentanter som skal dekke hele landet. Derfor betyr denne dagen mye. Det handler ikke bare om salg, men om å bygge relasjoner og å knytte bransjen nærmere sammen, sier Halbjørhus.
Etter selve messedelen, som pågår fra klokken 14 til 18, samles deltakerne til felles middag. Det er kanskje her den virkelige verdien ligger: i samtalene som oppstår over bordet.
– Middagen gir rom for refleksjon, læring og erfaringsdeling mellom fagfolk. Det er utrolig viktig,» mener Halbjørhus.
Kari-Anne styrer skuta
Halbjørhus trekker også frem messegeneralen Kari-Anne Nyengen, som har hovedansvaret for planleggingen.
– Hun er helt fantastisk. Uten henne hadde dette ikke gått. Hun har full kontroll, og det merker både kunder og leverandører!
Velkommen til Skei 1. april
ASKO VEST oppfordrer interesserte til å melde seg på.
– Vi gleder oss til å samle hele bransjen igjen. Dette er en av de viktigste dagene i året for oss, avslutter Halbjørhus.