Førsteårslærlingene vant ASKO Servering Norgescup 2025!

Vinnerne av ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger 2025 ble kokkelaget OSLO 2 / Fyr Bistronomi, med førsteårslærlingene Mari Solhaug Moi og Mathias Johnsen, og servitørlaget OSLO 2 fra Statholdergaarden, med førsteårslærlingene Milja Mitchell Christinsdatter og Kjersti Frøslie Frey.

– Vi har akkurat vunnet ASKO Servering Norgescup for kokkelærlinger, og kan jo ikke si noe annet enn at dette er vanvittig bra. Lærlingene har jobbet målbevisst med oppgavene, forberedt seg godt, trent mye, og vi er superglade for å vinne. Fyr Bistronomi har de beste kokkelærlingene i Norge – det er helt rått!, sier lagleder Sindre Hjelmseth.

Vinnerne av årets norgescup for kokkelærlinger er det første laget som har deltatt på NKL KokkeCampus, i TINE Matcup og vunnet Norgescup – i rask rekkefølge.

Plasseringer

Kokkelærlinger:

  • Andreplass: Trondheim 1 / Spontan & Rubiks
  • Tredjeplass: Trondheim 2 / Speilsalen, Britannia Hotel 

Servitørlærlinger:

  • Andreplass: Trondheim 2 / To Rom og Kjøkken
  • Tredjeplass: Oslo 1 / Statholdergaarden


KuttMatsvinn-prisen

Matvett, Norske Kokkers Landsforening og ASKO Servering delte ut «KuttMatsvinn-prisen» til Ruben Iversen og Alexander Weigert fra Statholdergaarden. Dette laget hadde minst matavfall og en tydelig plan for å redusere matsvinn.

Begrunnelse:

  • Kokkelaget skilte tydelig mellom matsvinn og matavfall i konkurransen.
  • Matvarer som kunne brukes igjen, ble merket tydelig og oppbevart forskriftsmessig


Vinneren av landsfinalen for konditorlærlinger

  • Vinner: Anja Haugland fra Sola Strand Hotel
  • Andreplass: Helle Nygård fra Sirkus Renaa
  • Tredjeplass: Hanne Gaudland fra Clarion Hotel Air

Årets konkurranse for konditorlærlinger og unge konditorer under 23 år ble en suksess. Konkurransen ble arrangert sammen med ASKO Servering Norgescup og TINE MatCup på Jåttå vgs i Stavanger.

NKL, Lærlingekompaniet, NKL Rogaland, BKLF Rogalandmesterskapet og BKLF gjennomfører denne landsfinalen sammen for å finne en fremtidig konkurranseform for konditorlærlinger. Etter årets konkurranse er det liten tvil om at dette blir fremtiden.

ANNONSE