Nok en norsk triumf: Martine Espeland vant Global Pastry Chef Challenge Europe North

Under gårsdagens European Grand Prix i Rimini, Italia, sikret Martine Espeland, sammen med sin assistent Julia Gundersen, seieren i Global Pastry Chef Challenge Europe North-kvalifiseringen. Med dette følger hun opp Trym Karlsens seier i Global Young Chef Challenge på søndag, og nok en gang settes Norge på kartet i internasjonale konditor– og kokkekonkurranser.

Triumfen kvalifiserer Martine til verdensfinalen i Global Pastry Chef Challenge, som arrangeres i Wales i mai 2026. 

En prestisjefylt konkurranse

Global Pastry Chef Challenge er en av verdens mest prestisjefylte konkurranser for konditorer. Konkurransen, organisert av Worldchefs, utfordrer deltakerne til å skape desserter som ikke bare smaker fantastisk, men også demonstrerer eksepsjonell teknikk og estetikk. Her må deltakerne imponere dommerne med både smak, tekstur og visuell presentasjon.

Imponerte med teknikk og kreativitet 

Martine Espeland, 24 år gammel fra Bryne, er medlem av De Norske Kokkelandslagene og til daglig å finne på restauranten Michaels i Oslo. Hennes dedikasjon og talent har tidligere blitt anerkjent gjennom hennes innsats på det norske juniorkokkelandslaget.

I Rimini viste hun og assistenten Julia Gundersen seg fra sin aller beste side. Deres kombinasjon av kreativitet og tekniske ferdigheter resulterte i en kake og en dessert som imponerte dommerpanelet og sikret dem seieren.

Sterk norsk dominans i kokkekonkurranser

Norske kokker og konditorer fortsetter å dominere internasjonale konkurranser. Søndag vant Trym Karlsen Global Young Chef Challenge, og i 2022 gikk Aron Espeland til topps i den samme konkurransen. Andreas Enger Fjellheim fulgte opp med nok en norsk seier i 2024.

Nå er det Martine Espeland som skal forsvare de norske fargene i Global Pastry Chef Challenge-finalen i 2026. SMAKmagasinet gratulerer Martine, Julia og resten av teamet, og vi ser frem til å følge dem på veien til Wales!

ANNONSE