Werkland klar for Bocuse d’Or 2025
27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d’Or i Lyon.
Veien til Lyon og Bocuse d’Or har vært lang og utfordrende, men Norges kandidat, Håvard Werkland, sammen med sitt dedikerte lag, er nå klare til å konkurrere i det som kanskje er verdens mest krevende kokkekonkurranse – en begivenhet som kan være avgjørende for en kokks videre karriere.
I 2023 vant Håvard Werkland tittelen Årets kokk, noe som sikret ham rollen som Norges representant til Bocuse d’Or. I mars 2024 tok kokken fra Kyrksæterøra og Team Norway bronse under europamesterskapet i Trondheim.
Nå er Werkland og teamet klare for en av kokkekunstens viktigste arenaer: Bocuse d’Or i Lyon, som går av stabelen 26. og 27. januar. Flere av Norges tidligere Bocuse-deltakere vil også være til stede for intervjuer, inkludert profiler som Eyvind Hellstrøm, Sven Erik Renaa, Arne Brimi og Bent Stiansen.
Norge har en imponerende historie i Bocuse d’Or og leder den samlede statistikken siden 1987, med 13 pallplasser i verdensfinalen og åtte av åtte mulige pallplasseringer i Europafinalen.
Viktig informasjon:
- Team Norway konkurrerer mandag 27. Januar, og starter kl. 10.00.
- Klokken 14:40 presenteres tallerkenretten, som kombinerer ørnefisk og europeisk hummer med selleri – både rot og stang – samt en klassisk, håndlaget sabayonne-saus.
- Klokken 15.30 presenteres fatretten, som består av helstekt rådyrsadel på beinet, fylte stykningsdeler, en rådyrpai og tofarget ravioli i rådyrconsommé med te, akkompagnert av norsk frukt som gir retten en nasjonal identitet.
- Premieseremonien er mandag 27. januar klokken 17:45
Streaming
Hele arrangementet blir streamet fra kl. 11.00 begge dager på nordicfoodlife.com, med Harald Osa og Tom Victor Gausdal som kommentatorer på dag 1. Når Team Norway konkurrerer på dag 2 er det komiker og matentusiast Anne-Kat Hærland som overtar roret sammen med Osa.