Disse kokkene konkurrerer om tittelen Årets Grønne Kokk 2025

Opplev noen av Norges fremste kokker imponere med grønne råvarer i toppklasse!

Her er lagene som skal konkurrere på UMAMI ARENA 19. mars:

  • Sunniva Aas Mathisen (Vaaghals) og Jakub Sniegocki (Vaaghals), Oslo
  • Aleksander Næss Strand (Arakataka) og Felix Dalen (Vaaghals), Oslo
  • Kristian Bergland Nilsen (La Famiglia, Nyt og Compagniet) og Leonard Stefan Zoltan (La Famiglia, Nyt og Compagniet), Tromsø
  • Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen), Oslo

– Jeg gleder meg enormt til å se hva de ulike lagene har tenkt å lage. Vi er bortskjemt med dyktige konkurransekokker her i landet, og Årets grønne kokk er en viktig arena for å tenke nytt om frukt og grønt. Nivået blir som vanlig høyt og konkurransen hard, sier hoveddommer Nils Flatmark, vinner av Årets grønne kokk 2023.

Dette er oppgavene

Rettene skal utelukkende bestå av råvarer fra den grønne sektoren. Bruk av kjøtt, fisk, fugl, skalldyr eller kraft fra disse er ikke tillatt. Derimot er egg og meieriprodukter tillatt. I tillegg må følgende råvarer inngå:

  • Rett 1: Fredagssnack: Skal inneholde hodekål, beter og løk.
  • Rett 2: Hovedrett: Skal inneholde kålrot, mandelpotet og brokkoli, og serveres på tallerken.
  • Rett 3: Dessert: Skal inneholde pastinakk, pære og friske urter, og serveres på tallerken.

Kokkene har fem timer på seg til å imponere dommerpanelet.

En viktig arena for innovasjon

Siden oppstarten i 2003 har konkurransen, arrangert av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo (NKL Oslo), vært en viktig kilde til inspirasjon og innovasjon.
– Kokkene inspirerer hverandre og alle matinteresserte til å gi frukt og grønt en større plass på tallerkenen. Denne konkurransen har blitt en trendsetter i bransjen, og vi gleder oss til å se hva som serveres i år, sier Asle Faannessen, nestleder i NKL Oslo.

Samarbeidspartnere

Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, ASKO Servering, Sportex og UMAMI Arena støtter arrangementet, mens Electrolux Professional bidrar som kjøkkenpartner og setter opp konkurransekjøkkenene.

Hovedmål for konkurransen

Konkurransen fremhever betydningen av grønne råvarer, med særlig vekt på de norske, og inspirerer til økt bruk av frukt og grønt. Målet er å dele nye ideer, matglede og kunnskap med kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media.

ANNONSE