The Flower Fizz
En fizz er en klassisk sour-cocktail basert på syrlig juice og en kullsyreholdig drikk. Pluss gin, som vi her har byttet ut med Ginish – for å skape en mer tidsriktig variant.
Som så mange andre drinker, så skal også fizz komme fra den andre siden av Atlanterhavet. Drinkene var spesielt populære i Louisianas største by, New Orleans, i tiden mellom forrige århundreskifte og andre verdenskrig. Da skal etterspørselen ha vært så stor at egne team av bartendere shaket drinkene på skift – ifølge Wikipedia …
Men: Allerede i 1862 ble fizz-cocktailen omtalt av selveste Jerry «The Professor» Thomas – alle bartenderes «gudfar» – i boken Bartenders Guide. Nesten hundre år etter – i 1950 – ble den plukket opp i den franske kokeboken L'Art Culinaire Francais.
Fizz ligner skikkelig på en Tom Collins, med unntak av at sistnevnte – i utgangspunktet – kun skulle lages med Old Tom Gin.
The Flower Fizz
The Flower Fizz er mixolog Kenneth James Charles sin alkoholfrie fizz-variant, med limejuice og Pink Grapefruit Soda – og der gin er byttet ut med Ginish. I videoen brukes også hibiskussirup. Siden videoen ble filmet har denne sirupvarianten gått ut av sortimentet. Barkonsult anbefaler i stedet grenadine, som ligger ganske nær på smak. Ønsker du å gi smaken en liten «vintertwist», bør du kanskje heller bruke bringebærsirup. Vil du gi drinken en touch av gløgg, anbefaler Barkonsults Jacob Spangenberg å teste med Spice Red Berries-sirup.
Øverst på siden kan du se hvordan drinken settes sammen. Merk at alle produktene i oppskriften nedenfor leveres av Barkonsult, Mr. Iceman og Cold Pressed Juice over ASKO Servering.
- Ice Cubes fra Mr. Iceman
- 40 ml Ginish London Botanical fra Anora
- 10 ml sirup. Velg mellom:
- Grenadine-sirup fra Monin, for en mer klassisk smak
- Bringebærsirup fra Monin, for en «vintertwist»
- Spiced Red Berries-sirup fra Monin, for en touch av gløgg
- 10 ml limejuice fra Cold Pressed
- Pink Grapefruit Soda fra Three Cents
Selv glass, målebeger, barskje og tørkede blomster får du gjennom ASKO Servering. Ha det gøy, og gjør gjestene glade!