The Flower Fizz

En fizz er en klassisk sour-cocktail basert på syrlig juice og en kullsyreholdig drikk. Pluss gin, som vi her har byttet ut med Ginish – for å skape en mer tidsriktig variant.

Som så mange andre drinker, så skal også fizz komme fra den andre siden av Atlanterhavet. Drinkene var spesielt populære i Louisianas største by, New Orleans, i tiden mellom forrige århundreskifte og andre verdenskrig. Da skal etterspørselen ha vært så stor at egne team av bartendere shaket drinkene på skift – ifølge Wikipedia

Men: Allerede i 1862 ble fizz-cocktailen omtalt av selveste Jerry «The Professor» Thomas – alle bartenderes «gudfar» – i boken Bartenders Guide. Nesten hundre år etter – i 1950 – ble den plukket opp i den franske kokeboken L'Art Culinaire Francais.

Fizz ligner skikkelig på en Tom Collins, med unntak av at sistnevnte – i utgangspunktet – kun skulle lages med Old Tom Gin.

The Flower Fizz

The Flower Fizz er mixolog Kenneth James Charles sin alkoholfrie fizz-variant, med limejuice og Pink Grapefruit Soda – og der gin er byttet ut med Ginish. I videoen brukes også hibiskussirup. Siden videoen ble filmet har denne sirupvarianten gått ut av sortimentet. Barkonsult anbefaler i stedet grenadine, som ligger ganske nær på smak. Ønsker du å gi smaken en liten «vintertwist», bør du kanskje heller bruke bringebærsirup. Vil du gi drinken en touch av gløgg, anbefaler Barkonsults Jacob Spangenberg å teste med Spice Red Berries-sirup.  

Øverst på siden kan du se hvordan drinken settes  sammen. Merk at alle produktene i oppskriften nedenfor leveres av Barkonsult, Mr. Iceman og Cold Pressed Juice over ASKO Servering.

Selv glass, målebeger, barskje og tørkede blomster får du gjennom ASKO Servering. Ha det gøy, og gjør gjestene glade!

ANNONSE