Stiftelsen klar for nye tildelinger – søk midler nå!

Har du en god idé til et spennende, annerledes, engasjerende, oppsiktsvekkende eller morsomt tiltak som kan bidra til økt rekruttering og spenstig markedsføring av kokkefaget? Da har du fortsatt tid til å søke Stiftelsen for rekruttering til restaurant og matfag om midler – hvis du er rask!

– Vi er klare for å trå til med støtte til gode tiltak, sier styreformann i stiftelsen, Tore Trangmyr.

Stiftelsen ble opprettet i 2016 etter initiativ fra ASKO NORGE, Norske Kokkers Landsforening, Scandic Hotels, Mat & Drikke-gruppen og NHO Reiseliv. I dag driftes den av ASKO Servering, Bama Storkjøkken, Scandic, NHO Reiseliv og Sportex.

Millioner

– Vi har delt ut rundt 5 millioner kroner til gode rekrutteringstiltak i løpet av årene vi har holdt på. Disse midlene har støttet en rekke ulike arrangementer i foreninger og på skoler. Både offentlige og private aktører har søkt om og fått midler. Mange har vist initiativ og kreativitet, og etter vår mening bidratt til å skape positive aktiviteter som betyr mye for å synliggjøre kokkefagets mange muligheter, forteller Tore.
– ASKO Servering har et sterkt engasjement for rekrutteringen til faget, og vi er engasjert i en rekke aktiviteter for kokkelærlingene. ASKO Servering Norgescup er ett eksempel på dette som betyr mye både for oss for lærlingene.  Stiftelsen for rekruttering til restaurant og matfag er et annet tiltak som vi mener skaper gode og positive ringvirkninger.

To tildelingsrunder

– Vi har to tildelingsrunder i året. Fristen for årets siste tildeling er satt til 1. oktober. Denne gang har vi fått inn relativt få forslag, så jeg oppfordrer alle som har gode ideer til å sende inn en søknad, sier Tore.

ANNONSE