Fjellglede kaffebar & interiør: – Et avbrekk fra hverdagen

– Her i Fjellgledebutikken er det godt å være. Vi byr på lunsj og ferskt bakverk, og «Gudbrandsdalens frakkeste» baristakaffe, stråler Lene Arnestad, gründer og innehaver.

SMAKmagasinet besøker bygda Skei i Gausdal. Nærmere bestemt den nybygde Skeiporten, noen minutter fra fjellet Skeikampen – og midt i vintersportsstedet som bærer samme navn. Det er i Skeiporten at Lene Arnestad driver sin herlige miks av gavebutikk, «mini-delikatessebutikk», galleri og kaffebar.
– Vi holder åpent året rundt, men det er ikke tvil om at det er vintersesongen som er viktigst. Jeg flyttet Fjellglede hit til Skeiporten i oktober 2020, og driften har gått veldig bra – helt fra start, forteller Lene Arnestad over en kopp lokal kaffe. – Matfilosofien vår er bygget rundt lokale råvarer som er bærekraftig produsert. Det gjør samarbeidet med ASKO – og deres Matskatt-konsept – ekstra spennende.

– Kundene våre kommer litt fra overalt. Hyttegjestene og de lokale fra bygda er stadig innom, og ikke minst gjester fra Ringsaker og Gudbrandsdalen. Mange internasjonale turister finner også veien hit. Pluss britiske soldater hver gang de holder vinterøvelser i området. Det er veldig hyggelige – og høflige – gjester!

Mannevond hjort fra Florø på veggen

Fjellgledebutikken byr på en eklektisk blanding av matutsalg, kafé, kunstutstilling og utstoppede dyr. Oppunder taket står en gaupe, og rett under henger en hjort.
– Det er en hjort som ble mannevond og stelte til ugagn på Vestlandet, forklarer Lene. – Derfor ble den til mat med slaktevekt på 180 kg. Og jammen har ikke både kongen, dronninga og ikke minst det islandske presidentparet fått servert hver sin middag fra dyret!

Foran kakedisk og kasse står et svært så velkjent bransjeinstrument: en ekte Berkel – svingshjulsmaskinen som ikke bare virker, men som også ser utrolig kul ut.
– Jeg startet med å lage tapas på oppfordring fra kundene våre, og etter hvert tok etterspørselen helt av. Så Berkel-maskinen er stadig i bruk.
– Nå er «ta med hjem-mat» en veldig viktig del av Fjellglede. I tillegg til tapas kan kundene velge mellom kjøttsuppe, viltgryte, pai og salater fra «Fjellgledemenyen», pluss snitter og store reke- og karbonadesmørbrød samt et vell av kaker og desserter.

Minilodge

På grunn av det varierte tilbudet har det ikke blitt plass til all verden av sitteplasser inne på Fjellglede kaffebar & interiør – for alle dem som vil nyte sin lunsj og sin kaffe på stedet. Derfor har Lene åpnet en liten «minilodge» rett på utsiden – ei lita glasshytte med plass til 10-12 gjester. Her er også hunder velkomne, uansett vær- og føreforhold i fjellheimen.
– Nå til høsten håper vi å utvide kapasiteten enda litt mer. Da skal vi montere opp et par stykker «Arctic Dome» som er moderne igloer i metall og duk, og med store vindusflater. Også dem kommer vi til å plassere rett utenfor Fjellgledebutikken. Igloene skal brukes både til glampingovernatting for glade fjellturister og for arrangementer i vår egen regi. Det er viktig å ta initiativ og å skape aktivitet!

Kanskje Fjellgledetunet

Apropos initiativ: Lene Arnestad har også lansert ideen til et større prosjekt for området rundt Skeiporten.
– Jeg kaller det Fjellgledetunet. Det er tenkt som et tun med overnattingstilbud som «bed & breakfast» og tretopphytter, og fritidstilbud som klatrevegg, minigolf, badstue og lekeplasser, for å nevne noe. Planverket er klart, men vi leter fortsatt etter investorer. Les gjerne mer på Fjellgledebutikkens nettsider. Der finner du nyttig og oppdatert info.

ANNONSE