Serverings-suksess ved Nidelva

«Spis på brygga, én meter fra vannet. Det kan vel ikke bli stort bedre?» spør restauranten Nidelv Brygge på His utenfor Arendal. «Nei, det kan ikke det» svarer opp til 1000 gjester, hver eneste dag. Serverings-suksessen ved Nidelva er inne i sin 23. sesong – i år som ny ASKO-kunde.

– ASKO har alt. Det er veldig tidsbesparende, konkluderer Thomas Edvardsen, som er godt fornøyd med det nye kundeforholdet.
– Vi har åpent kun fem måneder om året. Men da er det til gjengjeld fullt trøkk. Derfor må alle ledd gå i takt. Alt må gå sømløst, fra levering av råvarer til ferdig rett på bordet. Hvis ikke risikerer vi at gjester velger oss bort, og det har vi ikke råd til. 

Stadig større omsetning

– Vi har holdt på i 23 år nå, og vi har økt omsetningen for hvert eneste av dem. Selv 2020 – pandemisommeren – gikk merkelig bra, smiler Thomas, som likevel er usikker på om den årlig økende omsetningstrenden vil slå til for 2024.
– I fjor var det så bra at det skal veldig mye til å gjøre det bedre.

Thomas Edvardsen har drevet Nidelv Brygge fra start. Samboer og daglig leder Cuce «Tulla» Hasani Vasiljevic kom inn på eiersiden i 2018, samme år som bedriften overtok campingplassen ved siden av restauranten.
– De som eide campingplassen ville selge, så da tenkte vi «hvorfor ikke?». Vi hadde jo drevet den en stund allerede, på leiebasis. Campingen ga sårt tiltrengte parkeringsplasser, pluss ekstra kjøkkenplass.

Suksessoppskrift

– Så hva gjør at et spisested med kun uteservering, 400 sitteplasser, og med drift i bare fem av årets 12 måneder, kan gå så bra? Noen tips?
– Vi har funnet et par suksesskriterier som fungerer, mener Thomas Edvardsen. – I tillegg til a la carte kjører vi grillbuffet så ofte vi kan. Det trekker godt med gjester. Og så passer vi på å ha nok folk på jobb, slik at gjestene slipper kø, og slipper å vente for lenge på servering – selv når det egentlig er fullt overalt. Misfornøyde gjester er potensielt livsfarlig for driften, så det bør unngås for nær sagt enhver pris.
– Og så er menyen vår godt kjent. Den går igjen år etter år, og vi vet at den er populær, siden stamgjester ofte bestiller det samme igjen og igjen. … Selv om vi la til crispy chicken nå nylig, etter å smakt en skikkelig god versjon på en annen restaurant. Og det var tydeligvis smart, siden den har skjøvet bestselgeren fish' n' chips ned fra førsteplassen.

– Men dere har jo bare uteservering? Hvordan går det når værgudene er sure?
– Vi merker det jo – på dagsomsetningen – hvis været er grått og vått. Men ikke så mye som man skulle tro. Markiser og telt gjør underverker, sier Thomas.

Snart ferie

– Så hva gjør dere når årets femmåneders-sesong er over?
– Da har vi fri, til neste vår. Er det ikke flott, humrer Thomas. – Det er jo en egen livsstil, dette her. Vi jobber nesten døgnet rundt i fem måneder – og så er belønningen en skikkelig lang ferie. I år går ferden til Det karibiske hav!

ANNONSE