Klart for påmelding til NM Community Catering 2025

Tirsdag 18. mars neste år et det tid for NM Community Catering 2025, på Umami Arenas første dag. Allerede nå kan lagene melde seg på.

Community Catering er et samlebegrep for drift av personalrestaurant, kantine, institusjonskjøkken og catering. Dette er en del av bransjen som særlig preges av høyt volum og mange faste gjester. Derfor er bærekraft og variasjon ekstra viktig – noe som også preger konkurransen.

Innen 1. oktober

NM Community Catering 2025 er bygget opp som en to-stegs lagkonkurranse, med to faglærte kokker på hvert lag, og hvor man i hovedsak følger de internasjonale Community Catering-konkurransene. Alle lag som ønsker å delta må sende inn kvalifiseringsoppgaven senest 1. oktober. Nærmere informasjon om kriterier for innsending og deltagelse ligger på NKLs nettsider. De seks lagene som kvalifiserer seg til finalen 18.mars 2025 skal lage den innsendte oppgaveløsningen i selve finalen.

Selve kvalifiseringsoppgaven består av tre elementer, nemlig møtebevertning, bowl og hovedmåltid.

Møtebevertning

Moderne, ernæringsmessig «feel-good» møtebevertning .

  • 40-45 g. porsjoner
  • Servering til 10 gjester samt fem dommere. Maten anrettes på to ulike fat
  • To varianter (totalt 30 porsjoner)
  • En «kokkens valg», som skal bestå av 80% grønt og 20% protein (tørrfisk, klippfisk, torsk, sild eller snøkrabbe)
  • En vegansk variant

Møtebevertningen serveres mellom kl. 09.30 – 10.00 (møtebevertningen regnes ikke som en del av menyen)

Bowl

Fokus på mindre protein, 80 % grønt og 20% protein (kjøtt eller fisk). 
Obligatoriske komponenter i er:

  • Karbohydrater ( f.eks. pasta, ris, bulgur, boghvete, poteter, couscous eller quinoa)
  • Variasjon av grønnsaker og salater. Legg vekt på ulike tilberedningsmetoder, farger og friskhet
  • Protein (fisk eller kjøtt). Kan være bakt, stekt, røkt, kokt eller rått
  • Saus kan f. Eks. være majones, humus, urtekrem, dressing eller vinaigrette
  • Topping skal ha litt «crunch», f.eks. nøtter, frø eller spirer
  • Bakverk

Fem porsjoner skal anrettes til dommere. I tillegg skal 10 porsjoner anrettes til gjester.

Hovedmåltid

Fokus på mindre protein, 80% grønt/metningsgarnityr og 20% protein (kjøtt eller fisk).
Obligatoriske komponenter i er: 

  • 1 protein (20% kjøtt eller fisk, beregnet ut fra hovedkomponent)
  • 2 forskjellige, tilberedte grønnsaksgarnityrer
  • 1 metningsgarnityr
  • 1 saus
  • 1 minidessert, maksimalt to elementer (ikke is eller sorbet)

Fem porsjoner skal anrettes til dommere. I tillegg skal 10 porsjoner anrettes til gjester.

Hele menyen (salat /bowl og hovedkomponent) må veie minimum 500 gram per. porsjon, og skal få plass på et kantinebrett. Kalkylen for menyen (salat/bowl og hovedkomponent) skal ikke overstige kr. 72,00. Kalkylen skal vedlegges i innsendingen.

ANNONSE