Her er finaledeltakerne i Kokke-NM 2024!
NKL Trondheim står som teknisk arrangør av årets Norgesmesterskap i Kokkekunst som arrangeres i Trondheim 25. og 26. september.
Utvelgelsen av årets finalister er nå klar, og i år skal følgende deltakere konkurrere om tittel og kongepokal:
- Alexander Solvang, Renaa Matbaren
- Aron Espeland, Brasseriet France
- Christoffer G. Fallet, PLAH
- Eirik Tufte, Palace Grill
- Håvard Onsøyen, STOCK
- Matilda Hagen Nilsen, Kulinarisk Akademi
- Nha Huynh, Speilsalen
- Reidar Kristiansen, Fursetgruppen
- Simen Johansen, BAMA Storkjøkken
- Simen Runderheim, Bekkjarvik Gjestgiveri
- Sindre Hjelmseth, FYR Bistronomi
- Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg, Thon Hotel Lofoten og Svolvær
Finalerettene
Forretten skal være innsendingsoppgaven av hel Liveche-kylling og utvalgte grønnsaker/frukt/urter i sesong.
Hovedrett skal være en varm tilberedning av hel Sterling White Halibut med tilbehør og garnityr i samsvar med moderne ernæringsstandarder. Retten må inneholde minst to forskjellige garnityrer. Dette skal trancheres på servitørens servicestasjon foran gjestene. Kokken anretter tallerkenen og samarbeider med servitøren og servering på tallerken.
Dessertskal lages med 3 hovedkomponenter, et bakverk, ett komponent serveres varm, ett serveres frossen (is eller sorbet)
Obligatoriske råvarer til desserten er norske epler – Eden, alternativt eple til trening frem til Eden kommer i sesong er Pink Lady. Videre skal følgende benyttes: Valhrona sjokolade Dulcey 35% og TINE seterrømme.
32.gang
NM I KOKKEKUNST arrangeres i år for 32.gang. Konkurransen engasjerer hele kokke Norge
og motiver faglærte kokker til å delta i konkurranser med høyt, faglig nivå. I tillegg er dette en viktig rekrutterings- og markedsføringsaktivitet som betyr svært mye for å øke kokkefagets anseelse.
Vi ønsker årets deltakere lykke til!