Havsnø: Det norske havsaltet som frister stjernene

+
Historien både om Havsnø og Michal Bietz Øverland er på mange måter et eventyr.

I alle fall stjernene på den kulinariske stjernehimmelen, for dette produktet er både prisbelønnet og bejublet.

– Du får jo ikke et bedre salt enn dette, mener gründer Michal Bietz Øverland. – Det er laget av det reneste og friskeste sjøvannet du får. I dette trives skrei og andre fiskeslag som kjennetegnes av en enestående kvalitet. Det gir også de beste forutsetninger for å fremstille et helt ekstraordinært salt, mener hun.

Historien både om Havsnø og Michal Bietz Øverland er på mange måter et eventyr. Opprinnelig er hun fra Portland, som av mange regnes som en av USAs mest spennende matbyer. Nå er hun bosatt på øya Gossen i Møre og Romsdal med mann og barn.

Saltets historie

Hun har i mange år interessert seg for saltets historie, og da hun kom til Norge ble det fristende å se nærmere på hvilken rolle salt og saltfremstilling har spilt langs norskekysten.

En dag familien var på fisketur ute i havgapet, tok hun med seg noen vannprøver for å fremstille salt. Med en krabbekoker til hjelp, ble det starten på en eksperimentering som etter hvert har ført frem til produktet Havsnø.

Stort i USA

– Da jeg hadde fått frem et produkt som jeg var fornøyd med, sendte jeg en prøve til min venn Mark Bittermann i USA som er en ekspert på nettopp havsalt, forteller hun. – Han lovpriste produktet, og tilbakemeldingene fra kokker som hadde fått prøve det var meget gode. Bittermann selger i dag Havsnø under sitt merkenavn i det amerikanske markedet, og saltet vårt brukes nå av kokker på flere Michelin-restauranter både i Norge og utlandet. Du må prøve det, oppfordrer Michal Bietz Øverland og sender med oss en pakke.

Vil du prøve dette helt spesielle produktet, kan du bestille det på askoservering.no.

ANNONSE