Novish: Fin smaksopplevelse med «fisk som ikke er fisk»!

+
Novish har på kort tid blitt et populært menyalternativ i flere europeiske markeder.

– Disse produktene gir utallige muligheter til å lage gode smaksopplevelser på ulike måter, sier Corporate Chef Mats Johansson i Haugen-Gruppen. Vi tilbyr nå to varianter av denne herlige og sprøstekte matopplevelsen som er laget av planter, men som både ser ut som og smaker som panert fisk.

Dette er et plantebasert alternativ med naturlige smaker og en konsistens og tekstur som gjør at produktene oppleves som panert fisk. Og sist, men ikke minst, de har en fantastisk god smak, fremhever Mats og byr på smaksprøver med ulikt tilbehør.

Enkelt å tilberede

Men hva er nå egentlig Novish?
– Produktet er utviklet i Nederland av selskapet med samme navn som ble etablert i 2019. Det er vegansk og hovedsakelig laget av ris, hveteprotein, naturlige urter og krydder. Målet var å tilby både veganere og fleksitarianere et plantebasert produkt med et tilnærmet proteininnhold som det du finner i fiskepinner og panert fisk. Samtidig slipper man å tenke på MCS merking av menyen eller om fisken man spiser er rødlistet. Mange er også bekymret for miljøpåvirkningen produksjonen av oppdrettsfisk gir. Enkelt sagt er dette et produkt for dem som elsker panert fisk, men som ønsker et plantebasert alternativ, forteller Mats.
– Ellers må det nevnes at det ikke er benyttet soyaproteiner i produktene.

Det er også verd å merke seg at det er både enkelt og raskt å tilberede både «fiskepinnene» og nuggets med Novish. Du kan bruke både frityr, MarryChef-ovn, flatgrill eller vanlig stekepanne.

Stor interesse

– Det er en økende interesse for og etterspørsel etter plantebaserte alternativer – også når det gjelder sjømat. Et godt eksempel på det er populariteten til Novish-produktene hos den tyske Nordsee-kjeden – en gigantisk kjede i mellom-Europa som har spesialisert seg på fisk og fiskeprodukter. Nå opplever kjeden at mange av kundene – spesielt de yngre – velger Novish fremfor tradisjonelle, panerte fiskeprodukter. Og dette har skjedd raskt! Novish ble lansert av Nordsee i februar 2021.

Det er flere årsaker til dette, mener Mats. – Blant annet spiller økt fokus på helse en rolle, og det samme gjelder fokuset på bærekraft. Flere ønsker rett og slett å øke inntaket av plantebasert mat. Og sist, men ikke minst, smaken på Novish-produktene er så bra at den bidrar til gjenkjøp.

Spennende produktutvikling

– Vi har i første omgang tatt inn to varianter fra Novish. Men det skjer mye spennende på produktutviklingssiden i dette selskapet, så det er ikke umulig at sortimentet utvides etter hvert. Men i første omgang anbefaler jeg å teste ut mulighetene med de panerte Novish-variantene som ligger inne i ASKO-sortimentet, sier Mats Johansson.
– Dette er produkter som passer ulike typer serveringssteder, og bør kunne fungere like godt for en kantine som en convenience-restaurant.

Har du lyst til å prøve dette produktet, kan du bestille dette her.