Ølrobotene kommer, kanskje…

Nå som landet blir stadig friere fra koronaens klamme hånd, er det høy tid for festival. I flertall. og kanskje kommer Walter for å hjelpe?

De av oss som har vært på festival, kan vitne om et fenomen som alltid dukker opp: Nemlig to lange køer. En foran avtredet, og en foran ølkrana. Hvordan førstnevnte kan effektiviseres skal ikke vi mene noe om. Men det siste køproblemet kan nå kanskje stå foran en løsning; nemlig amerikanske Walter.

En robot etter øl

Walter er en mekanisk, robotisert øltapper bestående av en arm fra Epson, en artig tappeanordning som fyller plastglasset fra undersiden – for å unngår forsinkende skum, og litt avansert programvare. Alt dette, sammen med ølfatene, er pakket inn i en – foreløpig – ganske usexy metallkasse. Det siste kan endre seg. Walter er nemlig «kjærlighetsbarnet» til utvikleren Grayson Dawson og hans Hop Robotics, LLC – som er et oppstartselskap med base i Greenville i den amerikanske delstaten Sør-Carolina.

Walter kan tappe en pint på 25 sekunder-ish og kan servere 140 glass med øl pr. time. Han begynner å tappe straks bestillingen kommer inn. Hvordan det siste gjøres er opp til fantasien. En bartender kan manuelt ta betaling via kort-tæpping etter leg-sjekk. Eller du kan kjøpe en smart, automatisert, leg-sjekkende løsning som du kobler direkte til Walter. Som Hop Robotics skriver på hjemmesiden: «Siden hjernen i systemet er en datamaskin, kan Walter gjøre alt som en datamaskin kan gjøre.

Gigantrobot

Walter er imidlertid ikke alene blant ølrobotene. Heineken BOT har også dukket opp. Og der Hop Robotics er en enmanns-bedrift, er jo nederlandske Heineken en gigant med 115 bryggerier og drøye 118 millioner hektoliter øl brygget per år. Så er da robotene ganske ulike. BOT´en til Heineken er ganske enkelt en ølkjøler på hjul, som lydig følger øleier hvor enn denne måtte bevege seg. Walter derimot, er en skikkelig arbeidskar.

ANNONSE