«Skal det være en drink før maten?»

Før gjestene får maten kan det være en idé å selge inn en cocktail med norske smaker som enebær, syrlig frukt eller uslåelige norske jordbær! De fleste drinker har en tilblivelseshistorie som er omhyllet av mystikk, eksklusive barer eller nattklubber. De kobles også gjerne til kjente personer eller steder. Men alle mock- eller cocktailer har en ting felles: De representerer et enormt mangfold av smaker!

Her har har Fagansvarlig Vin og Brennevin, Henrik Gjerding, satt sammen utvalgte cocktails for å møte den lyse vår sesong vi alle lengter etter. Utvalget som presenteres er både kjente merkevarer og unike produkter som alle blir solgt hos ASKO.

Johnnie & Ginger

  • 50ml Johnnie Walker Black Label (Epd nr: 5956859)
  • 150ml Fever-Tree ginger beer (Epd nr: 2790053)
  • Sitronskive

Slik gjør du:

Bygges over friske isbiter, rør forsiktig og garner med sitronskiven.

Lemon Highball

  • 50ml Johnnie Walker Black Label (Epd nr: 5956859)
  • 150ml Fentimann Victorian Lemonade (Epd nr: 4135083)
  • Appelsinbåt

Slik gjør du:

Bygges over friske isbiter, rør forsiktig og garner med appesinbåten.

Tanqueray Sevilla & Tonic

  • 40ml Tanqueray Flor de Sevilla Gin (Epd nr: 5861828)
  • 100 ml Fever-Tree Indian tonic water (Epd nr: 5010707)
  • Halv appelsinskive
  • Kanelstang

Slik gjør du:

Fyll et glass med is. Hell i Tanqueray Sevilla og fyll på med tonic water. Tilsett garnityr og rør forsiktig for å blande.

Martini Fiero Spritz

  • 6cl Martini Fiero (Epd nr: 5392972)
  • 8cl Tonic (Epd nr: 5010707)

Slik gjør du:

Fyll glasset med knust is, tilsett Martini Fiero og Tonic. Topp med en skive bold appelsin.

St-Germain Spritz

  • 4cl St-Germain elderflower liqueur (Epd nr: 4552915)
  • 2cl Soda water (Epd nr: 5010707)
  • 6cl sparkling wine – Bollinger Special Cuvee (Epd nr: 519702)

Slik gjør du:

Fyll et kaldt glass fra fryseren. Hell i Germain elderflower liqueur over knust is. Topp med soda og Bollinger Champagne i ren James Bond 007-stil.

Fjellbekk

Fjellbekk hadde sin storhetstid på 1970–80-tallet, men er fortsatt like populær.

  • 2cl Lysholm Linie Aquavit (Epd nr: 4403549)
  • 2cl Vikingfjord vodka (Epd nr: 4180196)
  • 8cl 7-up eller Sprite
  • ½ Lime

Slik gjør du:

Fyll et highballglass med is, og ha i akevitt og vodka. Klem en halv lime over, og topp opp med sitronbrus. Rør rundt noen ganger med en langskaftet skje.

Lynchburg Lemonade

  • 4cl Jack Daniel’s Old No 7 (Epd nr: 442384)
  • 1 cl Triple Sec, f.eks De Kuyper eller Cointreau
  • 2cl sitronjuice (ferskpresset)
  • Sprite

Slik gjør du:

Alle ingrediensene (foruten Sprite) shakes med is, og siles over i et highballglass fylt med isbiter. Topp med Sprite, og garner med en sitronbåt.

Tips: Lynchburg Lemonade kan også med fordel skaleres opp og prebatches, og serveres i pitcher som en klassisk sommerlig limonade.

Gibson’s Pink Fizz

  • 4 cl GIBSON’S PINK Gin (Epd nr: 5533765)
  • 4 cl limonade
  • 2 cl Prosecco
  • Jordbær

Slik gjør du:

Fyll glasset med is, hell i Gibson’s Pink Gin og lemonade. Topp med Prosecco, og pynt med jordbær.

ANNONSE