En robot under disken…

Robotene kommer. Først var det science fiction. Nå er det virkelighet. Men kommer de for å ta jobbene våre? I hvert fall ikke Hyphens Makeline. Den velger samarbeidets vei.

Først skal vi snakke om en restauranttype som vi ikke har så mange av i Norge og Europa; nemlig «Fast-Casual restaurants». Fast-casual er en form for hybrid mellom hurtigmatrestaurant og À la carte-restaurant. Ikke så formell som sistnevnte; hurtighet er viktig også for fast-casual. Men med en vert som setter sammen måltidet for deg basert på de ingrediensene som finnes i disken. Kvaliteten på maten er gjerne høyere enn hos rene hurtigmatrestauranter, og inventaret er designet for at du skal sitte sånn middels lenge. Perfekt for lunsjrestauranter, med andre ord. Prisen bruker å ligge sånn midt på treet.

Under disken

Og det er i dette segmentet at selskapet Hyphens Makeline-robot er tenkt å jobbe. Roboten er laget som en disk, jamfør teksten ovenfor. Og fra oversiden ser den ut nettopp som det – en vanlig disk, med former fulle av grønnsaker, kjøtt og fisk, for eksempel. Men på Makeline har formene en åpning også på undersiden. For det er her roboten jobber. Roboten tar imot og effektuerer alle bestillinger gjort på nett, og klargjør dem for takeaway. Det frigjør tid for verten – eller vertene – som kan bruke all sin tid på gjestepleie i restauranten.

Moduler

Makeline-systemet er modulbasert. Det betyr at diskene kan forlenges i det uendelige, avhengig av hvor innholdsrik meny restauranten ønsker å ha. Systemet er også mobilt, og kan lett fraktes til et spøkelseskjøkken – eller ghostkitchen. Eller det kan brukes på plass i varebilen; les streetfood. Roboten i Makeline skal være god for over 350 takeaway-måltider i timen, så det står ikke på effektiviteten.

Systemet kan også leveres med drikkemoduler, varmemoduler og etiketteringsmoduler, for å nevne noe.

Og roboten er allerede ettertraktet. Makeline skal leveres til lokasjoner i New York, Phoenix, Seattle, Los Angeles og San Fransisco i løpet av de kommende månedene.

Så blir det spennende da; hvem som blir førsterestaurant ut i Norge med egen diskrobot.

Kilder: Hyphen, The Spoon

ANNONSE