Tidløs tradisjon vender tilbake

Alkoholfrie alternativer er noe alle restauranter må kunne tilby – enten det er innskrenkninger i alkoholsjenking eller ikke. Sider er en undersolgt perle i vår matkultur.
Eplesider har man produsert i Norge siden 1200-tallet, og da spesielt basert på epler fra Hardanger og Lier. Det var engelske munker som brakte kunnskap om fruktproduksjon til Norge for 800 år siden. Munkene trengte råvarer til en alternativ drikke til nattverden siden vin måtte importeres den gang som i dag.
I denne utgaven har Fagansvarlig vin og Brennevin hos ASKO, Henrik Gjerding, trukket frem eplebaserte alkoholfrie alternativer som kan bidra til økt omsetning og utvide sortimentet hos alle serveringssteder.
Somersby Apple Cider Non Alco
Somersby Apple alkoholfri er et godt alternativ til den originale Somersby Apple.
Fargen i glasset er lys grønngul.
Den har en smak som er godt balansert mellom sødme og syrlighet. Perfekt til vår meny, sommeren kan endelig komme.
Råstoff: rent vann, sukker og eplejuice.
Produsent: Ringnes
Doz de Dauzanges Eplebobler
Duft av aroma med fint preg av modne epler, streif av blomst og sitrus.
Smaken er kremet og saftig. Fint preg av eple og sitrus, antydning til honning.
Fargen er dyp strågul.
Råstoff: eplemost, karbondioksid
Produsent: Doz de Dauzanges, i Frankrike
Epd nr: 4941316
https://askoservering.no/vare/4941316
Fjordfolk Boblemost
Smak av ren, søt, lett perlende og eplepreget, fint innslag av kanel og ingefær
Lukten er lett krydret aroma preget av eple, kanel og ingefær. Fargen er middels dyp gyllengul.
Gårdspressede epler. Tilsatt kullsyre og smakssatt med kanel og ingefær.
Råstoff: Rød Aroma epler, kullsyre, kanel og ingefær.
Produsent: eWine AS
EPD NR: 5442462
https://askoservering.no/vare/5442462
Edel Eplemost Gravenstein
Duft av fruktig aroma preget av modent eple og urter, hint av pære og blomst.
Smaken er saftig, livlig og konsentrert med preg av eple og urter.
Fargen er matt, middels dyp gyllengul.
Mosten er fremstilt av ferskpresset eplemost fra Gravenstein-epler som er pasteurisert og tappet. Ingen tilsetninger.
Produsent: Åkre Gard
EPD NR: 5196969
Askim Eplemost med fruktkjøtt
I duften finner man aroma med fint preg av modne gule epler, blomst og litt sitrus.
Smaken er saftig, fruktig og kremet med preg av modent eple, litt blomst og sitrus.
Fargen er matt, middels dyp gyllengul.
Produsert ved tradisjonell produksjonsprosess
Produsent: Askim Frukt- og Bærpresseri AS
https://askoservering.no/vare/4916557
Himmelstund Äppelcider
Lukten er «litt dropsaktig» og har en aroma med preg av gult eple, hint av blomst og sitrus.
Smaken er kremet og eplepreget med innslag av sitrus og blomst.
Fargen er lys grønngul.
Råstoff: Epler, kullsyreholdig kildevann (Stenkulla Brunn), sukker, eplearoma
Produsent: Mi Products AB, i Sverige
Epd nr: 2796720
https://askoservering.no/vare/2796720
Kiviks Fläderblomsvin
Dukten i glasset er dempet aroma med innslag av blomst og urter. Smaken er preg av blomst og sitrus, lett perlende stil. Fargen er vannklar.
Produsent: Kiviks Musteri, Sverige.
Råstoff: Kullsyreholdig vann, sukker, eplevin, hylleblomstekstrakt, sitronsyre.
Epd nr: 4952909
https://askoservering.no/vare/4952909
Balhom Sprudlande Margaret
Duft av modent eple, rabarbra, litt krydder og blomst.
Fargen i glasset er middels dyp guloransje.
Råstoff: eple, rabarbra, vann, sukker, kaliumsorbat
Produsent: Balholm AS
Epd nr: 5483029
https://askoservering.no/vare/5483029