Godt rustet for ny Bocuse d'Or-konkurranse

+
– Jeg føler absolutt at jeg har basistreningen på plass. Nå gjelder det å finslipe detaljene. Da har jeg hele tiden fokus på smak, sier Christian André Pettersen.

Du kan si det er en besettelse, smiler Christian André Pettersen når vi spør ham om hva som var avgjørende for at han igjen stiller opp i Bocuse d'Or.

Vi treffer Christian André over en kopp kaffe på KIT-akademiet under en pause i en videoinnspilling – ett av mange gjøremål som inngår i det å bygge relasjoner med samarbeidspartnere. De er etter hvert blitt en tallrik skare, for mange ønsker å støtte den sympatiske kokken fra Bodø, som stadig imponerer med sitt engasjement og sin faglige dyktighet.

– Det å være med i Bocuse d'Or gir jo også et helt unikt adrenalinkick. Og en seier i denne konkurransen er noe jeg har drømt om siden jeg var ni år!

Tøft valg

– Men likevel, det må jo være krevende å gå på en ny runde?

– Absolutt, men livet er for kort til å angre – noe jeg hadde gjort om jeg ikke hadde brukt sjansen til å prøve meg igjen. Jeg har muligheten til å gjøre det, og da er det bare å kjøre på! Jeg har også en indre driv som også er utslagsgivende for valget mitt. Jeg ga far et løfte!

Konkurranseforberedelser

– Hvordan forbereder du deg til konkurransen?

– Det er mange utfordringer, og med det mange valg knyttet til en konkurranse som dette. De valgene du tar, definerer hvem du er den dagen du konkurrerer. Du må vurdere hva som betyr noe, og hva du skal fokusere på. Du må tvinge deg til å være selektiv og kritisk i valgene som gjøres. Noe av det grunnleggende her, tror jeg er å tørre å stole mer på seg selv. Det er så mye man kan ha lyst til, men det må aldri gå ut over kvaliteten på det som leveres.

Må våge å være innovativ

– Jeg føler absolutt at jeg har basistreningen på plass. Nå gjelder det å finslipe detaljene. Da har jeg hele tiden fokus på smak! Og dette er sammensatt, fordi det som inngår her, har blitt mer omfattende eller komplisert om du vil. Verden forandrer seg, også når det gjelder mat.

– Man må følge med på trender og våge å være innovativ. Det holder ikke med «gamle» løsninger og kombinasjoner. Du må kunne gjenkjenne opplevelsen av god smak i «ny innpakning». Det betyr at man utvikler seg gjennom å få frem den ultimate opplevelsen av smak i råvarene du bruker. Da er det viktig ikke å bli for emosjonell. Du må for all del unngå at du kommer inn i et spor som begrenser deg.

Ren, ærlig og bærekraftig mat

– Når det er sagt, er jeg opptatt av ren og ærlig mat som samtidig kan bidra til å løfte frem bærekraft. Det er noe jeg streber mot. Det er direkte knyttet til hva jeg skal presentere i Lyon. Hva er det mest unike for Norge som kan inngå i dette? Hvordan kan jeg få dette til å være nyskapende, og ikke minst, hvordan får jeg frem en unik og god smak i menyen jeg presenterer?

Verdens beste team

– Det er viktig å understreke at jeg har et utrolig bra team med meg som gjør det mulig med denne satsingen. Det er greit nok at det er jeg som skal gjennomføre selve konkurransen på podiet, men det er et gedigent lagarbeid som ligger bak dette, fremhever Christian André.

– Jeg er veldig glad for dette, og er helt avhengig av det samarbeidet og det lagarbeidet vi har. Det inspirerer og motiverer!

– Du har også flere eksterne samarbeidspartnere og støttespillere som heier på deg, bl.a. ASKO Servering. Hva har vært avgjørende for samarbeidet med ASKO?

– ASKO har verdier som jeg bryr meg om og som jeg har sansen for. De viser bl.a. et stort engasjement for neste generasjon kokker gjennom arbeidet selskapet gjør for lærlingene. ASKO har også ressurser og betydelig kunnskap på mange områder. Et godt samarbeid bidrar til å bygge kompetanse for begge parter, sier Christian André Pettersen.

ANNONSE