7 kraftige og blodrøde viner fra Argentina

+
Argentinsk rødvin egner seg godt til krydret mat, kraftfulle supper og til saftig biff eller entrecote.

Argentina har i lange tider produsert verdens møreste og beste biffer. Den beste ledsager til saftig kjøtt er kraftig og blodrød argentinsk rødvin.

Argentina har klimatiske forhold som er godt egnet for vinproduksjon med Andesfjellene i vest og Atlanterhavet i øst. Mendoza er det mest kjente vindistriktet i landet, og produserer nesten 70 prosent av all argentinsk vin.

Malbec-druen

Malbec – som utgjør rundt 27 prosent av produksjonen – er den mest brukte vindruen. Vindruer ble importert til Argentina tidlig på 1800-tallet før insektet phylloxera ødela Europas vinstokker. Derfor finner vi noen av de eldste Malbec-vinrankene i verden hos Colomé i Salta i Argentina.

Krydret mat, kraftfulle supper og saftig biff

Jeg anbefaler gjerne argentinsk rødvin til krydret mat, kraftfulle supper og til saftig biff eller entrecote. Nedenfor finner du et spennende utvalg.

 

MASI PASSO DOBLE

Område: Mendoza, Uco Valley

Smaksnotat: Vinen har flott mørk rød farge. Aroma preget av modne mørke bær, litt tørket frukt, med fint innslag av urter og blomster, og hint av fat. Saftig, bløt, med mye bær og frukt. Smak av modne mørke bær og tørket frukt. Fast og litt varm ettersmak med runde tanniner.

Vinen er laget av 85 % Malbec og 15 % Corvina.

Importør: Vingruppen

EPD: 2989655

 

VERUM PATAGONIA PINOT NOIR

Område: Patagonia, Rio Negro

Smaksnotat: Rubinrød brilliant farge. Saftig, lett krydret bærduft. Aroma av røde bær og roser. Fermentering 50 % hele klaser og 50 % uten stilk. Malolaktisk gjæring på fat. Fyldig og fruktig vin med slanke tanniner og lang ettersmak. 

Vinen er laget av 100 % Pinot Noir.

Importør: Vingruppen

EPD: 5152376

 

BEEFSTEAK CLUB MALBEC 201

Område: Mendoza

Smaksnotat: Tradisjonell vinifikasjon i temperaturkontrollerte ståltanker. Dyp mørkerød. Duft av modne røde plommer og mørk sjokolade. Smak av mørk sjokolade, med tydelig preg av mørke bær, og tydelig preg av ferske druer. Intergrert fatsmak, med myke tanniner. 

Vinen er laget av 100 % Malbec

Importør: Interbrands

EPD: 4658175

 

CLOS DE LOS SIETE

Område: Mendoza

Smaksnotat: Denne vinen har en dyp rubinrød farge, og aromatisk lukt av krydder, plommer og mørk frukt med mineralsk karakter. En frisk, intens og fyldig vin med god struktur og lang ettersmak.

Vinen er laget av 54 % Malbec, 18 % Merlot, Cabernet Sauvignon, 8 % Syrah og 4 % Cabernet Franc.

Importør: Vinetum

EPD: 1192202

 

COLOMÈ AUTÈNTICO MALBEC

Område: Calchaqui Valley

Smaksnotat: Dyp blårød, nesten sort, med lilla skjær i kanten. Aroma av elegant krydder og friske blomster. Rik smak av sort og rød frukt med frisk syre. 10 måneder på ståltank og 10 måneder i flaske.

Vinen er laget av 100 % Malbec.

Importør: Stenberg & Blom AS

EPD: 5005426

 

LUIGI BOSCA MALBEC RESERVA

Område: Mendoza, Vistalba Valley

Smaksnotat: Denne vinen har en dyp rubinrød farge og aromaer av modne røde bær, krydder og sort pepper. Den innledningsvise smaken er intens, men kompletteres med sødme og bløte tanniner. Dette er en vin med god fylde og struktur.

Vinen er laget av 100 % Malbec.

Importør: Vinetum

EPD: 1637628

 

HERFORD MALBEC RESERVA

Område: Mendoza

Smaksnotat: Intens rød farge med innslag av lilla. Aroma av plommer, bjørnebær og vanilje. Fyldig, fruktig og rund med bløte tanniner.

Vinen er laget av 100 % Malbec.

Importør: Eurowine AS

EPD: 5377775

 

Henrik Gjerding

Fagansvarlig vin- og brennevin i ASKO Servering.

Henrik har fagbrev kokk og servitør fra Hotel Continental i Oslo, i tillegg til arbeidserfaring som kokk fra Frankrike og Østerrike. Han har delartium fra Christiania Gymnas og 3-årig utdannelse ved BI med Bachelor of Management. Han er også sommelier fra Gastronomisk institutt, Universitetet i Stavanger.

Henrik har arbeidet nesten 13 år i Haugen-Gruppen; de siste årene som Brand Manager for vin. I 2013 gjennomførte han Leadership in Action ved BI, Oslo, og juni 2019 tok han Serviceledelse ved Høyskolen Kristiania. Fra 2017 har Henrik vært styremedlem i Norsk Restaurant Skole, Oslo.