Vegetarisk julemåltid: Oppskriftene du trenger
– Julemat handler om kultur og tradisjon. For meg fungerer det ikke med curry i julematen, sier «veggiskokk» Richard Nystad, kjent fra bl.a. Matkanalen og Brønsj på P1.
Nystad gir deg oppskriftene du trenger for å kunne lage en komplett vegetarisk juletallerken.
Han er vegetarianer, og lager plantebasert mat som smaker jul – slik vi kjenner den. Julestemningen sikrer han gjennom typiske julekrydder og tradisjonelt tilbehør.
For et serveringssted kan det være et konkurransefortrinn å kunne tilby noe for enhver – både kjøttelskerne, veganerne og ikke minst den økende andelen fleksitarianere. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert julemat.
Les intervju med Richard Nystad: Det er enkelt å lage smakfull julemat uten kjøtt og fisk
Les også: Sjekk utvalget av lettvinte kjøtterstatninger hos ASKO Servering
Lag Nystads plantebasert juletallerken
Oppskrift: Julestek av østerssopp
Oppskrift: Sjysaus
Oppskrift: Sellerirotkrem
Oppskrift: Pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin
Oppskrift: Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin