Sellerirotkrem

+
Sellerirotkremen har fått litt olivenolje på toppen rett før servering.

Sellerirotkremen er laget på havrefløte og havremelk/soyamelk, og er helt vegansk.

Veggiskokk Richard Nystad gir deg oppskriftene du trenger for å lage en smakfull plantebasert juletallerken. 

Les også: Det er enkelt å lage smakfull julemat uten kjøtt og fisk

Du trenger

  • 2 sellerirøtter (ca. 1,5 kg)
  • 1 potet
  • 5–8 dl havremelk eller soyamelk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 dl havrefløte

Slik gjør du

  1. Skrell sellerirot og potet, skjær i tommelfingerstørrelse.
  2. Kok opp grønnsakene i havremelk eller soyamelk. La det hele koke til det er blitt mørt, ca. 15–20 minutter.
  3. Ha sellerirot, potet og litt av væsken i en food processor. Kjør det til en glatt puré. Pass på at pureen ikke blir for tynn.
  4. Kjør inn 1 hvitløkfedd, olivenolje og havrefløte. Smak til med sitronsaft og salt.
  5. Pyntes med litt olivenolje rett før servering.

Flere oppskrifter til den vegetariske juletallerkenen

Oppskrift: Julestek av østerssopp

Oppskrift: Sjysaus

Oppskrift: Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin 

Oppskrift: Pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin

ANNONSE