Sellerirotkrem
Sellerirotkremen er laget på havrefløte og havremelk/soyamelk, og er helt vegansk.
Veggiskokk Richard Nystad gir deg oppskriftene du trenger for å lage en smakfull plantebasert juletallerken.
Les også: Det er enkelt å lage smakfull julemat uten kjøtt og fisk
Du trenger
- 2 sellerirøtter (ca. 1,5 kg)
- 1 potet
- 5–8 dl havremelk eller soyamelk
- 0,5 dl olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 1 dl havrefløte
Slik gjør du
- Skrell sellerirot og potet, skjær i tommelfingerstørrelse.
- Kok opp grønnsakene i havremelk eller soyamelk. La det hele koke til det er blitt mørt, ca. 15–20 minutter.
- Ha sellerirot, potet og litt av væsken i en food processor. Kjør det til en glatt puré. Pass på at pureen ikke blir for tynn.
- Kjør inn 1 hvitløkfedd, olivenolje og havrefløte. Smak til med sitronsaft og salt.
- Pyntes med litt olivenolje rett før servering.
Flere oppskrifter til den vegetariske juletallerkenen
Oppskrift: Julestek av østerssopp
Oppskrift: Sjysaus
Oppskrift: Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin
Oppskrift: Pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin
ANNONSE