Pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin
Stekt rosenkål med pistasjnøtter, rosmarin og lønnesirup bidrar med gode smaker på en hvilken som helst juletallerken.
Veggiskokk Richard Nystad gir deg oppskriftene du trenger for å lage en smakfull plantebasert juletallerken.
Les også: Det er enkelt å lage smakfull julemat uten kjøtt og fisk
Du trenger
- 500 g rosenkål
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 2–3 kvister rosmarin
- 1 ss lønnesirup
- salt og pepper
- sitronsaft
Slik gjør du
- Stek rosenkål i olje i en varm jernpanne til den får farge, ca. 4–5 min.
- Tilsett pistasjnøtter, rosmarin og lønnesirup mot slutten og stek i 1–2 minutter til.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper før servering.
Kilde: Richard Nystad
Flere oppskrifter til den vegetariske juletallerkenen
Oppskrift: Julestek av østerssopp
Oppskrift: Plantebasert sjysaus
Oppskrift: Sellerirotkrem
Oppskrift: Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin
ANNONSE