Pannestekt rosenkål med pistasjnøtter og rosmarin

+
Pistasjnøtter og rosmarin gir en spennende og velsmakende vri på den tradisjonelle rosenkålen.

Stekt rosenkål med pistasjnøtter, rosmarin og lønnesirup bidrar med gode smaker på en hvilken som helst juletallerken.

Veggiskokk Richard Nystad gir deg oppskriftene du trenger for å lage en smakfull plantebasert juletallerken. 

Les også: Det er enkelt å lage smakfull julemat uten kjøtt og fisk

Du trenger

  • 500 g rosenkål
  • 50 g usaltede pistasjnøtter
  • 2–3 kvister rosmarin
  • 1 ss lønnesirup
  • salt og pepper
  • sitronsaft

Slik gjør du

  1. Stek rosenkål i olje i en varm jernpanne til den får farge, ca. 4–5 min.
  2. Tilsett pistasjnøtter, rosmarin og lønnesirup mot slutten og stek i 1–2 minutter til.
  3. Smak til med sitronsaft, salt og pepper før servering.

Kilde: Richard Nystad

Flere oppskrifter til den vegetariske juletallerkenen

Oppskrift: Julestek av østerssopp

Oppskrift: Plantebasert sjysaus

Oppskrift: Sellerirotkrem

Oppskrift: Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin

ANNONSE