Suksess med økologisk fra Petters honning

– Vi merker klart en økende interesse for å bruke honning som en naturlig søtning i stedet for sukker, forteller markedssjef Turid Ekstrøm i Petters honning. Selskapet har hatt en fin vekst i salget av sine honning-produkter de siste årene, ikke minst de to økologiske variantene som er inne i ASKOs sortiment.

Petters honning ble etablert i Lommedalen i 1975 av Petter Hannevig, som fortsatt er med i den daglige driften. Hans honning ble raskt populær, og etter hvert økte behovet for å få tilgang til mer råvarer. I 1989 begynte han derfor import av honning fra ulike deler av verden, og selskapet er i dag det nest største i Norge innenfor denne kategorien, forteller Turid.

Nysgjerrighet

– Jeg tror nok grunnen til at vi har hatt en stor økning i salget av økologisk honning til det profesjonelle markedet, ligger i en nysgjerrighet på hvilke muligheter denne fine råvaren gir. En ting er å bruke dette som søtningsmiddel, men den bidrar også til spennende smaksopplevelser. Dessuten har den en rekke anvendelsesområder, fremhever Turid.

Muligheter

– Siden Petter lanserte sin honning i 1975, har også nordmenns holdning til mat og ingredienser – som honning – endret seg drastisk. Derfor tror jeg det er et betydelig potensial i å utvikle og modernisere denne kategorien. For å skape vekst, må vi først og fremst bidra med kunnskap og inspirasjon. Vi må kommunisere hvordan man kan bruke ulike varianter av honning, og hvilke bruksområder de passer til. Videre ønsker vi å bidra til bredde i produkttilbudet, ikke minst når det gjelder økologiske produkter.

Samarbeid skal gi inspirasjon

– For å skape vekst og tilgang på nye og spennende produkter, har Petters honning inngått et samarbeid med Svensk Honungsförädling. Dette selskapet er markedsleder i Sverige, har Nord-Europas mest moderne honningfabrikk og god tilgang på øko-sertifisert honning. På sikt har vi en ambisjon om at dette samarbeidet skal bidra til enda mer inspirasjon til det å bruke forskjellige typer honning på ulike måter – både i marinader, til baking, i sauser og dressinger. Anvendelsesområdene er mange!

To varianter

Du finner i dag to økologiske varianter fra Petters honning. Petters økologiske No. 1 er en mild og svært lys akasiehonning som egner seg som naturlig søtning og som topping på yoghurt og müsli, til desserter, ost og marinader.

Petters No. 4 har en kremet og smøremyk konsistens, og passer bl.a. utmerket på en buffet. Og smaken er kjempegod! Bare prøv, oppfordrer Turid Ekstrøm.

ANNONSE