Hipp hurra for kakedagen!

+
Du finner et enormt kakeutvalg i ASKO Serverings sortiment.

I dag er det kakedagen, og med det en god anledning til å servere kake i en eller annen form. Og det finnes mye godt og spennende å velge mellom. Bare sjekk ut utvalget som finnes på ASKO netthandel.

Visste du forresten at det norrøne ordet kake er opphavet til det engelske ordet cake?

Honning og sjokolade

Nå er det nok ikke vikingene som kan tilskrives æren for å ha oppfunnet kaker. Godt og søtt bakverk i ulike former har eksistert siden antikken. Honning ble tilsatt som søtningsmiddel allerede hos assyrere og babyloniere, og var vanlig i bruk hos bakerne i Roma.

Sjokolade derimot, ble først vanlig på slutten av 1800-tallet. Denne kostelige ingrediensen ble innført til Europa fra Amerika av Christopher Columbus i 1502. I begynnelsen ble den brukt i sjokoladedrikker, gjerne servert i egne «sjokoladehus». Først i 1828 fikk man til å fremstille kakao i pulverform, og den første sjokoladekaken skal angivelig ha blitt bakt i 1847.

Karamell og søtningsmiddel

I dag er det nær sagt ingen grenser for hva vi kan velge fra kakemenyen. Kremkaker, lagkaker, marsipankaker og kaker uten sukker; det er bare å velge!

For mange serveringssteder er det også praktisk med ferdig stykkede kaker. Det gjør det enkelt og raskt å servere, og det minimaliserer svinnet. Se hvilke muligheter du har på ASKO netthandel.

Bestselgere

Ti på topp-listen hos ASKO Servering gir en god indikasjon på hvilke kaker som er populære. Her har du lista over flest antall solgte kaker på denne tiden i fjor. Har du noen av kakene nedenfor på menyen, eller kan det være verd å forsøke noen av disse?

1. Oreo Cookie dream bar (Danora)

2. Blueberry Muffins (Baxt AS)

3. Amerikanske pannekaker (Marexim)

4. Kokosrull (Lantmännen)

5. Muffins med sjokolade (Lantmännen)

6. Donuts mix box (Baxt AS)

7. Makroner assorterte (Baxt AS)

8. Sjokoladekake langpanne (Baxt AS)

9. Muffins med eple og kanel (Lantmännen)

10. Napoleonskaker (Marexim AS)

Funfacts

  • Lykkekaker du får på kinesiske restauranter er opprinnelig en japansk tradisjon.
  • Verdens største kake veide 6818 kilo.
  • Verdens høyeste kake raget 32,91 meter til værs.
  • I England på 1700-tallet mente man at ugifte som hadde et stykke fruktkake under hodeputen, ville se sin tilkommende i drømme.
ANNONSE