Seier til Statholdergaarden og Brasserie France i Norgescup

Norgescup er kjent som en inspirerende konkurranse for fremtidige kokker og servitører. Vinnerlaget blant kokkene kommer fra Statholdergaarden, servitørvinnerne fra Brasserie France.

Konkurransen fant sted i Stavanger 11. og 12. januar, og arrangeres av Norske Kokkers Landsforening. Norske Kokkers Landsforening Rogaland (NKL Rogaland) var vertskap.

Kokkekonkurransen

1. plass: Audun Blystad og Håvard Onsøyen fra Statholdergaarden, Oslo

2. plass: Madalen Tellefsen og Kamilla Moe Johansen fra Color Line, Vestfold

3. plass: Sondre Selland Tjensvoll og Sebastian Hatteland Undheim fra NB Sørensen og Bevaremegvel, Rogaland

Servitørkonkurransen

1. plass: Emily Høgseth Asphaug og David Andres Grønmo Pereria fra Brasserie France, Oslo

2. plass: Rikke Norbø og Hussein Albederi, Renaa Restauranter, Rogaland

3. plass: Birk Tagen og Magnus Danielsen, Stiansen A/S, Statholdergården, Oslo

Emily Høgseth Asphaug og David Andres Grønmo Pereria fra Brasserie France, med lagleder Stian Santos Utrimark i midten. Foto: Cecilie Dahl Rian

Vinnerne av Norgescup vil representere Norge i den nordiske konkurransen for kokk- og servitørlærlinger. 

Mange deltakere

50 deltakere var med i konkurransen. Alle har vært gjennom et fylkesuttak. 

Christer Rødseth, kaptein på Det norske kokkelandslaget, var årets hoveddommer. Meddommerne hans var Christopher William Davidsen, Runa Kvendseth, Håvard Werkland.

Konkurranseoppgaven

Det ble laget og servert en tre-retters med følgende utgangspunkt.

Forrett

Vegetar forrett Lacto Ovo

Skal inneholde gresskar Bottleneck og rød delikatesseløk fra BAMA og Alpeost fra TINE

Hovedrett

Storfe Mørbrad med culotte og fett fra Nortura. Skal tilberedes som en ”Beef Wellington” og skal kunne transjeres. Savoykål og skorsonnerot fra BAMA må inngå. Det skal brukes TINE økologisk smør og TINE Kremfløte. Hovedråvarene skal utgjøre 60 % i mengde og smak.

Retten må inneholde et valgfritt potetgarnityr, saus og to forskjellige valgfrie garnityrer med savoykål og skorsonnerot.

Dessert

Valrhona JIVARA 40 % melkesjokolade fra A la Carte Produkter AS, Havtorn fra BAMA og Havtornpure fra A la Carte Produkter AS. TINE Seterrømme må inngå. Desserten må inneholde et bakverk og saus.

ANNONSE