Ny nettside i kampen mot matkrim

+
Olivenolje er en råvare som har vært mye utsatt for matkriminalitet.

Et nytt, internasjonalt nettsted ved navn FARNHub (Food Authenticity Research Network Hub) skal kraftsamle all tilgjengelig informasjon om matkriminalitet på global basis.

En undersøkelse utført av Guelph-universitet i Ontario i Canada viste at 20 prosent av alle pølser i butikk inneholdt kjøtt som ikke var deklarert på etiketten. Dette, og mye mer, finner du informasjon om på FARNHub.

Rask tilgang til pålitelig informasjon

– Nettsiden FARNHub skal samle det som finnes av publikasjoner, forskningsprosjekter og nyhetssaker om matkriminalitet på ett sted, sier forsker Patrick Berg Sørdahl ved Nofima til SMAKmagasinet.

– Nofima har vært med å utvikle kravspesifikasjonene for nettsiden. I tillegg har vi fått utviklet søkeroboten – «webcrawleren» – som en gang i døgnet søker internett for nyhetssaker om matkriminalitet, basert på 44 definerte engelske søkeord. Søkeroboten finner gjerne fem til ti saker i døgnet; saker som vi deretter kvalitetssikrer og legger ut på FARNHub.

Verktøy for alle

FARNHub, som ble utviklet i forbindelse med et EU-prosjekt, er åpen for alle. Nettsiden er imidlertid primært laget for å gjøre hverdagen lettere for institusjoner og forskere som raskt trenger tilgang til pålitelig informasjon om det som finnes av forskning på området, både pågående og ferdigstilt.

Les mer om det europeiske samarbeidet i kampen mot matjuks her.

ANNONSE