Gode viner til viltrettene

Hva bør vi ha på vinmenyen for å tilby noen passende alternativer til viltrettene?

Vi spurte Key Account Manager Hans Didrik Jom i Haugen-Gruppen om noen konkrete råd til gode viltviner. Her er hans forslag.

Baron De Ley Reserva

Denne passer meget godt til hjort med soppsaus. Vinen er smaksrik med snille tanniner. Elegant og fruktig. En sikker vinner!

Ruinrød farge. Kraftig og fruktig duft av røde bær som blander seg med lagringsaromaer med hint av kokos, karamell og attraktive urter. Smaksrik, men myk og behagelig smak, med en lang ettersmak der du igjen blir minnet om røde bær blandet med hint av ville urter.

Hovedsakelig laget med Tempranillo-druer. Lagres 20 måneder i nye amerikanske eikefat, deretter ytterligere 24 måneder i flasken før salg.

EPD: 520767

Legrantrio GSM Old Vines

Nyhet i Haugen-Gruppen. En herlig «GSM» fra gamle vinstokker i Sør-Frankrike. Ypperlig til elg!

Dyp rød farge. Kompleks, krydret duft med aromaer av sort pepper og mørk frukt. En rik, smaksfull og saftig GSM! Fra IGP Pays d’Oc i Frankrike. Druer er Grenache, Shiraz og Mourvedre. 30 % av vinen lagres på eik i seks måneder.

EPD: 5113121

Vidal-Fleury Côtes Du Rhône

Vidal-Fleury ble etablert som produsent og eier av vinmarker i Côte Rôtie i 1781, og er i dag den eldste vinprodusenten i Rhone-dalen. Nydelig vin til reinsdyr og smørstekt rosenkål.

Granittrød i fargen. Duft av krydder og røde frukter. Rund og kraftig i smaken. Varm og fyldig vin med lang aromatisk intensitet i avslutningen. Vinen har hatt et opphold på fire måneder på store franske eikefat, men gir liten eller ingen eikesmak på vinen.

EPD: 521856

Nino Negri Rosso Di Valtellina

En skikkelig bra vin fra topp-produsenten Nino Negri fra Valtellina i Lombardia i Nord-Italia! Må prøves til fugl og magert viltkjøtt.

Rubinrød farge. Vinøs duft med delikate innslag av bær og søte krydder. Fruktig smak med gode tanniner med en elegant anis-smak på slutten. Nebbiolo – lokalt kalt Chiavennasca-druen. Vinen har lagring i to måneder på eik og ca. seks måneder på flaske.

EPD: 5014436

Santi Ripasso Valpolicella Classico Doc «Solane»

En skikkelig populær «viltvin» i Norge. En sikker vinner i glasset!

Fargen er rubinrød med granittrøde kanter. Typeriktig og intens aroma av frukt, kirsebær og hint av vanilje. I munnen en fyldig og strukturert smak med mye frukt og hint av pepper. Elegante toastaromaer i ettersmaken. Rik og robust vin. Druene Corvina 70 %, Rondinella 30 %. Vinen lagres på eikefat i 18 måneder.

EPD: 315697

ANNONSE