NM i yrkesfag med besøk av statsministeren

+
Illustrasjonsfoto. Norgescup 2014, en konkurranse for kokk- og servitørlærlinger. Vinnerne representerer Norge i Nordisk mesterskap samme år.

Beste kokk, servitør og resepsjonist er tre av klassene i Yrkesfag-NM, som ble arrangert over tre dager denne uken. Målet er å styrke rekrutteringen av ungdom til yrkesfag.

– Konkurranser er svært viktig for å få erfaring og bygge kunnskap og stolthet. Det bidrar også til å synliggjøre yrker der etterspørselen etter faglærte er høy. Særlig er faglærte kokker etterspurt over hele landet, så kokkeutdanning gir mange spennende jobbmuligheter, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold. 

NHO Reiseliv har ansvar for å arrangere Yrkes-NM for kokk-, servitør- og resepsjonsfagene - godt hjulpet av samarbeidspartnere fra både skoler, leverandører, medlemsbedrifter og opplæringskontor. Vinnerne av hver disiplin kvalifiserer seg til Yrkes-EM om to år.

Besøk av statsministeren

350 lærlinger og unge faglærte fra over 35 yrker var påmeldt til årets Yrkes-NM, som ble avsluttet i går. NM i yrkesfag fant sted på kongress- og messesenteret X Meeting Point Norway utenfor Oslo, og ble arrangert i forbindelse med Yrkes- og utdanningsmessen for Oslo og Akershus. 

Statsminister Erna Solberg er blant dem som besøkte messen og Yrkesfag-NM. Hun stiftet nærmere bekjentskap med blant annet restaurant- og matfag, og fikk møtt noen av de deltakende kokkene og servitørene. 

Yrkesfagenes år

Regjeringen bevilget i 2018 fem millioner kroner til WorldSkills Norway for å fremme yrkesfagene gjennom kampanjen Yrkesfagenes år 2018. Målet med kampanjen er å gi økt innsikt om yrkesfag og arbeidsliv. Den skal også øke unges interesse for yrkesfaglige utdanningsvalg og øke antall lærebedrifter og læreplasser.

Les mer om yrkesrelaterte konkurranser og priser.

ANNONSE