Torsdag 18. april er det NM i baking!

Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.

De tre som skal konkurrere om å bli Norges beste baker er Ludvig Myhre Andersen, Philip Therkildsen og Romain Trigueros.

Ludvig Myhre Andersen er bakerileder på Café Plenum i Slemmestad i Asker kommune. Han har tidligere vunnet Oslo Akershus Cup (2020), og gleder seg nå til å konkurrere i NM.

Philip Therkildsen er bakersvenn ved Sirkus Renaa i Stavanger. Han flyttet fra Porsgrunn til Stavanger for å gå i lære hos regjerende norgesmester, Nikolai Meling (Sirkus Renaa). Philip vant gull i Rogalandsmesterskapet både i 2022 og 2023, og er utøver på det norske bakerlandslaget.

Romain Trigueros er bakerisjef hos Søtt+Salt i Bergen. Som femåring bestemte franskmannen seg for hva han ville bli når han ble stor. Til tross for hans brede erfaring, blir NM Årets Baker hans første konkurranse.

Tema for NM Årets Baker er «årstid», og deltagerne skal lage to forskjellige typer småbakst, to forskjellige typer søtbakst, ett laminert produkt, grovbrød og en showpiece.

Dommergruppen

Dommergruppen består av Alexander Pelli (hoveddommer), Nikolai Meling, Jonathan Burt og Gunnar Solberg (assistentdommer). Dommerne skal blant annet vurdere utseende, konsistens og smak på produktene, og kreativitet og arbeidsteknikk hos konkurrentene.

Alexander Pelli er baker på populære Lillebrors bageri i Stockholm. Han er utøver på det svenske bakerlandslaget, og har blant annet vunnet Årets Baker 2019 i Sverige og beste søtbakst i Nordisk i 2018 og 2019.

Nikolai Meling er bakesjef på Sirkus Renaa i Stavanger. Han er bransjeambassadør og tidligere utøver på Baker- og Konditorlandslaget. Han kan smykke seg med bronsemedalje fra VM - iba UIBC-Cup i 2018, i tillegg til å være regjerende norgesmester siden 2018.

Jonathan Burt er baker på Tollboden Bakeri i Egersund. Han er bransjeambassadør og tidligere utøver på Baker- og Konditorlandslaget. Burt kom på sølvplassen i forrige NM, og har vunnet bronse og gull i Nordisk i hhv. 2018 og 2019.

Gunnar Solberg er bakemester på Baker Hansen i Oslo. Han har sittet i konkurranserådet siden 2017, og har vært med å arrangere både NM Baker, NM Ung baker og Nordisk. I 2019 var han dommerassistent i Nordisk og han har også vært dommer i NM Baker og Ung Baker. Solberg kom på 3. plass i NM Baker i 1990, og representerte Norge i EM i Weinheim i 1991.

ANNONSE