Nytt nummer er ute nå

I årets nest siste utgave av SMAKmagasinet vil du finne både inspirasjon og faglig påfyll. Allerede her og nå kan du lese lederen til Stig W. Jørgensen.

I det ferske nummeret gir vi deg reportasjer fra flere spennende serverings- og overnattingskonsepter rundt om i vårt langstrakte land. Vi har også vært i USA, der vi besøkte et sted som serverer vegansk mat, nitrokaffe – og hundekjeks. I tillegg til kaffe, vil du finne les(k)estoff om både te, gin og øl. Når det gjelder sistnevnte, får du noen gode tips til hvordan du kan sette sammen en selgende ølmeny. Vi gir deg også tips til hvordan du kan nå ut til gjestene i sosiale medier.

Kombinasjonen is og vaffel kan være en utsøkt dessertkombinasjon for både øye og gane, vi lærer deg hvordan det skal gjøres!

Siden sist har vi vært til stede på Nordnorsk storhusholdningsmesse og NM i Community Catering, hvorfra vi gir deg rapport. Vi har også forhørt oss om det nye utdanningstilbudet til lokalmatprodusenter.

Er du ikke abonnent på SMAKmagasinet, men ønsker å bli det?

Før du kaster deg over bladet, kan du lese lederen til Stig W. Jørgensen nedenfor.

En viktig begivenhet

Norges Kokkemesteres Landsforening har nylig skiftet navn til Norske Kokkers Landsforening. Med navnendringen ønsker foreningen å presisere at alle faglærte kokker er velkomne til å bli medlemmer i Norske Kokkers Landsforening.

Positivt for rekrutteringen

Dette tror jeg er positivt, både for rekrutteringen til NKL og for rekrutteringen til kokkefaget. En tydelig og sterk forening som taler kokkefagets sak, vil kunne få enda flere unge til å velge denne spennende og kreative yrkesveien i årene som kommer.

Det er flott at kokkene går i bresjen for dette. Samtidig må bransjen bidra til aktiviteter som promoterer kokkefaget på en positiv måte. ASKO Servering har bl.a. valgt å gjøre dette gjennom å engasjere seg i Stiftelsen for restaurant- og matfag. Her jobber vi sammen med NKL, NHO Reiseliv, Scandic Hotels og Mat & Drikke AS. Vårt mål er at enda flere bransjeaktører vil være med oss i dette arbeidet!

Behovet for faglært arbeidskraft er stort i serveringsnæringen, og det vil øke ytterligere i årene som kommer. Da er det nødvendig å samarbeide for å bidra til at flere unge velger restaurant- og matfag.

Høyt nivå i høstens kokkekonkurranser

Det gledelige er at nivået blant norske kokker er høyere enn noen gang, noe prestasjonene i høstens kokkekonkurranser viser med all tydelighet. For første gang ble det arrangert et NM i Community Catering, nå i september, og et par uker etter hadde jeg gleden av å smake på ett av bidragene under årets Kokke-NM. Inntrykkene fra begge konkurransene er at det faglige nivået er svært høyt.

Raske teknologiske endringer

Det er det også i mange norske serveringsbedrifter. I denne utgaven av SMAKmagasinet har vi besøkt noen av dem. Flere av disse er dyktige til å bruke sosiale medier for å fortelle om produktet sitt. Det er da også blitt stadig viktigere i en verden hvor raske teknologiske endringer skaper stadig nye digitale plattformer, noe du kan lese mer om i denne utgaven av SMAKmagasinet.

Teknologien bidrar også til håndfaste løsninger som bidrar til å effektivisere ulike oppgaver på kjøkkenet. I bladet ser vi også nærmere på et nytt, norskutviklet system for temperaturmålinger i kjøleenheter. Kanskje kan dette være en praktisk og tidsbesparende løsning for deg og din bedrift?

Ha en fin høst!

ANNONSE