Bergen vertskap for Oste-VM 2018

World Cheese Awards 2018 vil finne sted i Grieghallen 2. november. Mer enn 3000 oster skal kjempe om å bli kåret til verdens beste ost.

Målet er å øke kunnskapen og kjennskapen til norske oster, og å skape matglede som igjen fører til økt salg hos norske osteprodusenter.

Finalen er åpen for publikum som ønsker å bli med på en underholdende ostefinale med BBC-programlederen Nigel Barden i spissen. Ostene blir bedømt av mer enn 230 internasjonale ostedommere.

Osterevolusjon i Norge

I 2016 dro Norge hjem med hele 17 medaljer fra Oste-VM i London, med blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost som vinner av den gjeveste prisen. 

– Vi gleder oss til Oste-VM, og der håper vi norske oster vil konkurrere i toppen. Kvaliteten og mangfoldet av norskprodusert ost blir stadig bedre og større, vi har rett og slett hatt en osterevolusjon i Norge de siste årene. Ikke minst takket være godt arbeid fra organisasjoner som Norsk Gardsost og Hanen. Nordmenn er på vei til å bli et osteelskende folk, sier administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk, Nina Sundqvist.

2 av 10 nordmenn spiser lokalprodusert ost hver måned, viser tall fra Ipsos Spisefakta. Lokal ost ser ut til å bli spist oftest i Midt-Norge og Oslo.

Matnasjonen Norge – ny festival for lokalmat

Oste-VM blir arrangert som en del av den nye mat- og drikkefestivalen Matnasjonen Norge. Festivalen vil by på et mangfold av norsk lokalmat og -drikke hvor osten står i sentrum. Festivalen fortsetter lørdag 3. november, og da omgjøres konkurranseområdet til et stort ostebord hvor publikum kan kjøpe billetter til guidede osteturer organisert av internasjonale eksperter.

Delta i Oste-VM?

Påmeldingen til World Cheese Awards er åpen frem til 28. september 2018.

ANNONSE