Matglede på timeplanen i Hordaland
I høst skal matglede og bransjekunnskap inn på timeplanen for ungdomsskoleelevene i mat og helse i Hordaland. Gjennom prosjektet «Mat er gøy» vil opplæringskontoret for hotell- og restaurantfag i fylket øke rekrutteringen til bransjen.
Målet med «Mat er gøy» er å gi elever på ungdomstrinnet en smaksprøve på en mulig fremtidig karriere.
Tverrfaglig jobbing
«Mat er gøy» er tilpasset skolens mat- og helse-undervisning, samtidig som matematikk og norsk kommer inn gjennom mengdeberegninger, menyskriving og presentasjoner.
– Det er lagt opp til at eleven skal jobbe med dette fra skolestart, da prosjektet er lagd med bakgrunn i nasjonale læreplanmål. Det er rom for å jobbe tverrfaglig i de fagene de ulike skolene ser rom for å jobbe med «Mat er Gøy», sier opplæringskonsulent Ona C. Totland.
Konkurranse kan gi studiereise
– Blir skolen tatt ut til finalen, får mat– og helse-elevene i vestfylket mulighet til å delta på en to-dagers matfaglig konkurranse i Grieghallen. Konkurransen vil finne sted under arrangementet Yrkeslabyrint, som går av stabelen den 16. og 17. oktober. Lagene som blir trukket ut til å delta i konkurransen, får utdelt hver sin mentor som skal lose dem trygt mot mål. Mentorene er selv lærlinger i kokkefaget. Hovedpremien for det endelige vinnerlaget er en studiereise til Stavanger og Norgescup, i januar 2019, forteller Totland.
Høstfest for OL-vinnere
– Temaet for konkurransen i år er «Høstfest for skøytegutta». Det går i hovedsak ut på å komponere, lage og servere en to-retters festmiddag til celebre gjester, som i år er ingen ringere enn OL-vinnerne Lorentzen, Henriksen og Lunde Pedersen. Tre finalister går videre til dag to, der en tre-retters skal stå på menyen.