Thai-marinert kotelettkappe av svin med sesam-nudelsalat

+
Kotelettkappe er et ypperlig stykke å pannesteke med sin fine, nette størrelse.

Svinekjøtt passer godt med asiatiske smaker, prøv gjerne thai-marinaden i denne oppskriften.

Nordmenn elsker grillmat – i stadig flere varianter. Derfor er det lønnsomt å se på hvordan man kan utvide menyen med smakfulle grillretter. Utvalget av gode råvarer som egner seg på grillen er større enn noen gang. En god kombinasjon av grillklassikere med «nye» stykningsdeler gir gode muligheter til å lage fristende og selgende menyer. 

Her får du oppskriften på en spennende rett basert på kotelettkappe fra Stykkevis & delt-konseptet til Nortura PROFF. Kotelettkappen sitter på utsiden av ytrefileten, og er svært smaksrik.

Ingredienser

Thai-marinert svin kotelettkappe:

Ca. 800 gram Gilde svin kotelettkappe
1 bunt koriander
4 stk. vårløk 

3 ss fiskesaus 2 stk. lime
3 ss sukker 1-2 stk. chili 

2 stk. hvitløksfedd 

Sesam-nudelsalat:

200 gram eggenudler 1 ss sesamolje
1 stk. agurk
2 stk. gulrøtter 

1 stk. rød paprika
6 stk. vårløk
1 dl ristede peanøtter 2 ss sesamfrø
Frisk koriander 

Dressing:

1 ss sesamolje
1 ts finrevet ingefær 1 ts finrevet hvitløk
2 ss ristede peanøtter 2 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 ss chilisaus

Slik gjør du

Kjør koriander, vårløk, fiskesaus, limesaft, sukker, chili og hvitløksfedd i en kjøkkenmaskin til en fin pasta. 

Vend kjøttet i blandingen og la det ligge å marinere kaldt i 5–6 timer. 

Stek kjøttet på høy varme på alle sider til det er akkurat gjennomstekt. La det så hvile i ca. 10 minutter. 

Varm oljen til dressingen i en gryte. Ha i ingefær og hvitløk, vend et par ganger og sett til side. Rør inn resten av ingrediensene til dressingen og la det stå og trekke mens nudlene koker. 

Kok nudlene etter anvisningen på pakken. La renne av og vend med sesamolje. Ha nudlene i en salatbolle og vend med halvparten av dressingen. 

Finsnitt agurk, gulrøtter, paprika og vårløk og vend inn. Server kjøttet med sesam-nudelsalat toppet med mer dressing, hakkede peanøtter, sesamfrø og frisk koriander.