Skreddersøm i tre

– Hos oss finner du ingen ferdigmoduler. Vi tror på skreddersøm og spesialtilpassing fra første sagflis til ferdig interiør, sier Tore Heggland fra Heggland Heiltre.

skarp konkurranse med inn- og utenlandske konkurrenter, har hordalandsbedriften Heggland Heiltre AS posisjonert seg som nasjonal leverandør av interiør til blant annet serveringsbransjen. Landsdekkende kjeder står på kundelisten, men også enkeltstående prosjekter i liten og stor skala blir prosjektert og bygget. Et eksempel på sistnevnte er Media City Bergen, hvor alt fra kaffebarer til retro-campingvogner (!) ble levert.

– Campingvogna hentet vi i Harstad, humrer Tore Heggland.

– Så ribbet vi alt inventaret og bygde nytt kjøkken.

På Media City Bergen finner du også en hestevogn ombygget til lager, og en solid sofahuske i tre og industristål.

– Vi har et godt samarbeid med det mekaniske verkstedet over gata, er Hegglands kommentar til sistnevnte.

Mellom kunde og arkitekt

Den 12 medarbeider store familiebedriften ble startet i 1949, som Vincent P. Heggland tredreieri. Den gang gikk det i stolbein og møbeldeler til lokale fabrikker – 22 i tallet. I 1990 ble navnet endret til Heggland Heiltre, og siden den gang har fokus vært på innredninger til hotell, butikk og restaurant.

– Vi jobber stort sett i tett samarbeid med arkitekt. Og i de tilfellene hvor kundene kontakter oss direkte, anbefaler vi gjerne å ta en arkitekt med på laget. Vi snakker samme språk, og arbeidet blir mer effektivt, fortsetter Tore Heggland. 

Full pakke

– Vi har aldri laget to like ting, smiler Heggland.

– Vi tror ikke på standardmoduler. Selv i oppdrag fra store kjeder spesialproduserer vi alt til hvert enkelt sted. Slik blir arealutnyttelsen optimal, og hvert lokale får sitt unike preg.

Et annet eksempel på unikt preg er ER-AN Veikro, der en gul, amerikansk skolebuss står parkert halvveis inne i lokalet. Her har Heggland Heiltre tilpasset interiøret slik at bussen kan brukes både til selskaper og møter.

– Og så monterer vi selv. Det blir best slik. Dessuten jobber vi helst med norske materialer. Det er ikke bare i serveringsbransjen man bør velge kortreist!

Vinner på tillit

Heggland Heiltre er store på kantine, og på storkjøkken er samarbeidet godt med utstyrsleverandørene. Referanselisten er lang, og oppdragene spennende.

– Vi opplevde egentlig sterkere konkurranse fra utlandet før. Det vi vinner på er at ingenting i tilbudet «står med liten skrift». Alt er med. Og så er det er jo en fordel at produsenten er i landet, i tilfelle noe skal fikses, avslutter Tore Heggland. 

ANNONSE