Spiser du like mange appelsiner som gjennomsnittsnordmannen?

+
Appelsin er populær som turmat, ikke minst i påsken. Det er kanskje ikke så rart, for lukten av appelsin gir god stemning!

Appelsinen er den tredje mest populære frukten vi har i Norge. Samlet spiser vi mer enn 140 millioner appelsiner i året, og vinteren er høysesong for denne saftige, friske og søte frukten.

Appelsin er som solskinn – til å bli glad av. Nordmenn elsker å ta med appelsin på tur, men ikke la det bli med det, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Appelsiner kan nemlig brukes i alle slags deilige retter. Inspirasjon og oppskrifter finner du på frukt.no.

Sunn, god og anvendelig frukt

– Det er den fantastiske balansen mellom sødmen og syrligheten i appelsinen som gjør den så anvendelig, sier Toril Gulbrandsen.

Appelsinen er en kalorifattig frukt som samtidig er rik på kostfiber. Den er godt kjent for sitt høye innhold av vitamin C. Mindre kjent er det at lukten av appelsin visstnok kan ha en terapeutisk virkning. Det kan du tenke over, neste gang du skreller en appelsin!

Så mange appelsiner spiser hver av oss

Totalt ble det importert 35 112 tonn appelsiner til Norge i 2017. Det tilsvarer 140 448 000 frukter. Det betyr at vi i snitt spiser 27 appelsiner hver. De fleste appelsinene blir fortært i perioden januar–mars.

Vil du lese mer om appelsiner? Her får du blant annet svaret på hvorfor appelsiner ble en viktig del av påsketradisjonene våre!

ANNONSE