Bli inspirert av årets siste SMAK!

SMAK nummer 6 er på vei til en postkasse nær alle våre abonnenter. Les Stig W. Jørgensens lederartikkel for en smakebit på hva du har i vente.

Klar for årets siste innspurt!

Det er travle tider i serveringsnæringen frem mot jul. For mange er dette kanskje den viktigste tiden på året, og en høy desember-omsetning er fint å ta med seg inn en litt roligere periode som gjerne inntreffer på nyåret.

Da gjelder det selvfølgelig å ha et spennende menytilbud som frister gjestene, og som bidrar til mersalg og hyggelige opplevelser for forventningsfulle julekunder. Et relevant spørsmål å stille seg i den sammenheng, er om det finnes produkter som kan bidra til høyere omsetning. Er det eksempelvis mulig å selge inn Bockøl eller Saison til desserten? Les om muligheten for det i artikkelen på side 40.

I denne utgaven av SMAK vil du videre finne en presentasjon av de tre bedriftene som er nominert som «Årets kunde» i ASKO. Målet med denne kåringen er å løfte frem dyktige og kreative virksomheter som skaper fremgang og utvikling både for egen virksomhet og for det lokalsamfunnet de er en del av. 

Vi har også mye annet å by på, bl.a. har vi snakket med presidenten i NKL, Helge Johansen. Han forteller om foreningens satsing på rekruttering. Det er også et tema for intervjuet med Geir-Rune Larsen, primus motor for Ung restaurant. Dette er ett av tiltakene som støttes av Stiftelsen for restaurant- og matfag.

For øvrig opplever vi at vegantrenden er sterk hos mange av våre kunder, noe som gjør at vi arbeider målbevisst for å utvide tilbudet innenfor denne varegruppen. Det har etter hvert blitt mye å velge mellom av veganprodukter i ASKO-sortimentet. Vurderer du å prøve noe av dette på menyen, bør du ta en titt på det som er tilgjengelig i netthandelen. Men hva er egentlig god julemat for en veganer? Vi dro på besøk til Funky Fresh Foods for å finne svaret. 

En riktig fin julehøytid til dere alle!

ANNONSE