Bærekraftig cateringmat inspirert av Tesla og Trump

+
Ida Högberg og Rebecka Carlsson er gründerne bak Gigafood.

«Gigafood» er en ny og annerledes aktør i Stockholms serveringsbransje. Den økologiske veganske maten skal være snill mot både kroppen og planeten. I tillegg ser de fargerike rettene fristende ut og smaker fantastisk, lover gründerne bak cateringbedriften.

Gründer Elon Musk gjorde miljøvennlige biler attraktivt gjennom den elektriske bilen Tesla. Gründerne bak Gigafood, Ida Högberg og Rebecka Carlsson, ønsker å gjøre det samme med økologisk vegansk mat. Menyen, som er 100 % plantebasert, er også uten sukker og gluten. 

Bærekraftig mat har ingen tid å miste

Donald Trump er inspirasjonskilde fordi han trakk USA fra Paris-avtalen.

– Da Trump-beskjeden kom, tenkte vi; nå må vi raskt skalere opp Gigafood før det er for sent, har Högberg uttalt til det svenske magasinet Veckans Affärer.  

Högberg og Carlsson viser til at jordas befolkning i 2050 vil ha nådd nesten ti milliarder mennesker, og spør seg hvordan vi skal klare å mette alle i et nullutslippssamfunn. Gigafood svarer på dette ved å produsere mat med en minimal miljøpåvirkning. I tillegg til at selve maten er bærekraftig, er matemballasjen komposterbar. Matleveransene blir dessuten levert av sykkelbud.

Fremtidsrettet

Giga står for 1 milliard, og navnet «Gigafood» henspiller på det overordnede målet, som er å mette milliarder av mennesker gjennom bærekraftig mat. «Giga» viser også til gigabyte; gründerne er brennende opptatt av hvordan teknologi kan hjelpe serveringsbransjen, slik at deilig, næringsrik og bærekraftig mat kan nå ut til flest mulig mennesker.  

Gigafood har vært i drift siden mars i år. Foreløpig har de kjøkken bare i Stockholm, men de er i forhandlinger med investorer. Målet er å etablere seg i flere byer, også globalt. 

ANNONSE