Dra på KIT-kurs og delta i kampen mot matsvinn

Serveringsbransjen tar nå et felles ansvar og går sammen om å redusere matsvinn.

På KIT-akademiets kurs «Kutt Matsvinn» lærer du hva som skal til for å lykkes med det viktige arbeidet. 

4. januar i år gikk startskuddet for «Kutt Matsvinn 2020», et historisk bransjeprosjekt som skal bekjempe og forebygge matsvinn. 

Spar store summer

Det finnes ikke tall på hvor mye mat som blir kastet i serveringsbransjen, men i norske privathusholdninger alene havner 217 000 tonn mat i søpla hvert eneste år. Samlet kastes det mat for mange milliarder kroner årlig. Det betydelige matsvinnet er naturligvis ikke bærekraftig – verken for miljøet, samfunnet eller lønnsomheten.

Kunnskapen du trenger

Matsvinn foregår hele veien fra kjøkkenets produksjon til gjestenes tallerkener. Skal du lykkes i å redusere svinnet, trenger du tilstrekkelig kunnskap, kompetanse og motivasjon internt i bedriften. På kurset hos KIT vil du også få den kunnskapen og tryggheten du trenger for å få med deg de ansatte i arbeidet med å skape varig endring og øke lønnsomheten.

Kartlegging og tiltak

Ett av målene med det nasjonale prosjektet er å skape en kultur for matsvinnreduksjon i hele bransjen. Både hoteller, restauranter, kafeer, kantiner og servicehandel er invitert til å delta, og man håper at så mange som mulig vil melde seg på. Deltakerne skal kartlegge matavfallet sitt, og forsøke å redusere svinnet med 20 prosent de neste tre årene. Dermed blir «Kutt Matsvinn 2020» et bidrag til FNs bærekraftmål om å halvere verdens matsvinn innen 2030. 

Prosjektet ble satt i gang på initiativ fra NorgesGruppen og Matvett, og er utviklet i samarbeid med bl.a. ASKO Servering og Unilever, Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (UiO) og hotellkjedene Scandic og Nordic Choice Hotels.

KIT har en viktig rolle

KIT-akademiet skal altså sørge for opplæringen av prosjektdeltakerne, og har satt opp en rekke «Kutt Matsvinn»-kurs i 2017. På kursene, som inkluderer både «ekspertkurs» og «prosjektlederkurs», lærer du bl.a. målemetoder og relevante tiltak. Ingen forkunnskaper er nødvendig, men for å få fullt utbytte av kursene er det anbefalt å være påmeldt «Kutt Matsvinn 2020». 

Klikk her for å få mer informasjon om «Kutt Matsvinn 2020» 

Delta på kurs?

Det gjenstår to kurs før sommeren (12. og 13. juni), og til høsten kommer det nye muligheter. På www.kitakademiet.no finner du en kurskalender med oppdatert oversikt. 

Kursholder er Pål Nordahl, som har 30 års erfaring fra matbransjen. 

ANNONSE